• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Dit zijn de beste tips tegen een muggenplaag in huis

Dit zijn de beste tips tegen een muggenplaag in huis

  • Woon
  • december 16, 2020
  • Comments Off
muggenplaag

De zoemende muggen staan in de zomer met stip op nummer één als nachtrust verstoorders en vervelers gedurende de dag. Horren kunnen de irritante insecten buiten de deur houden en een klamboe beschermt je tijdens je slaap. Echter beschermt je dit niet voldoende als je een muggenplaag in huis hebt. Over het algemeen zijn muggen namelijk makkelijk te bestrijden, maar bij een muggenplaag zul je toch een professionele ongediertebestrijdingsbedrijf moeten inschakelen.

Veel verschillende soorten muggen in Nederland

In Nederland komen 35 verschillende soorten muggen voor. Daarvan bezorgt slechts een klein deel overlast in huis. Alleen de vrouwtjes steken: zij hebben het bloed nodig om hun eitjes te laten rijpen. Die eitjes leggen ze in stilstaand water, waar de larven ongestoord kunnen opgroeien. Als je overlast hebt van muggen, betekent dit vaak dat er vijvers of plassen in de buurt zijn. 

Voorkom stilstaand water in de buurt

Maar ook een schotel met water in de tuin of dakgoot waar het water in stil kan staan, kan de boosdoener zijn. Bij een muggenplaag is dit eigenlijk altijd het geval, dus als je zo’n plaag will voorkomen, kun je het beste zorgen dat er geen grotere hoeveelheden stilstaand water in de buurt van het huis zijn. Dek bijvoorbeeld de regenton af, zodat daar geen eitjes in gelegd kunnen worden.

Het bestrijden van een muggenplaag

Bij extreme overlast door muggen worden deze bestreden door de ruimtes waar de insecten zich in bevinden te behandelen met een snel en kortwerkende insecticide. Dit bestrijdingsmiddel wordt in de ruimte verneveld zodat de muggen binnen enkele minuten worden gedood. Tijdens de behandeling is de ruimte niet toegankelijk voor mensen en dieren. Uiteraard is het belangrijk om ook de bron van de muggenplaag aan te pakken, om te voorkomen dat er weer een probleem ontstaat.

Waar naar wordt gekeken bij de bestrijding van de mug

Als er dan ook professionals worden ingeschakeld om een muggenplaag te verhelpen, zullen zij de situatie inschatten en de meest efficiënte behandelmethoden in kaart brengen. Aan de hand van een aantal factoren stellen ze vast hoe het bestrijden van de muggen in dat geval in zijn werk gaat. Ze kijken daarbij onder andere naar:

– de bereikbaarheid van de locatie

– de meest geschikte bestrijdingsmethode

 – de tijd die nodig is om de muggen te bestrijden

– de grootte van de plaag

– de soort mug

Previous «
Next »