Warmtepomp zonnepanelen combinatie

  • Woon
  • oktober 30, 2017
  • Comments Off

Wil je duurzaam gaan wonen? Zonnepanelen is een goede optie om duurzaam te gaan wonen. Het is een grote investering, maar deze verdient zich wel terug. Als je dan echt duurzaam wil wonen is een combinatie van warmtepomp en zonnepanelen ideaal.

Warmtepomp

Zowel een warmtepomp als zonnepanelen zijn vormen van opwekken van duurzame energie. Een warmtepomp zorgt voor de warmte in je huis en zonnepanelen zorgt voor de energie/stroom in huis. Beiden halen ze hun energie uit fossiele brandstoffen. Zo maakt een warmtepomp gebruik van de bodem, lucht of water en zonnepanelen, zoals de naam eigenlijk al zegt van de zon.

Je hebt veel verschillende soorten warmtepompen. In Nederland kennen we 5 soorten warmtepompen:

– lucht-lucht warmtepomp

– lucht-water warmtepomp

– water-water warmtepomp

– bodem-lucht warmtepomp

– hybride warmtepomp

Al deze warmtepompen hebben een verschillende manier van werken en gebruiken verschillende soorten grondstoffen of te kunnen werken. Bij een lucht-lucht warmtepomp wordt bijvoorbeeld de lucht van buiten gebruikt om het huis te verwarmen, terwijl bij een water-water warmtepomp water als grondstof zal worden gebruikt om het huis te kunnen verwarmen. De prijzen variëren veel bij warmtepompen, maar reken maar op ongeveer 5000 euro. Om de exacte prijzen van warmtepompen te weten kunt u kijken op warmtepompprijzen.nl

Zonnepanelen

Zonnepanelen halen hun energie uit de zon en zijn erg milieuvriendelijk. Het is vaak een grote investering, maar het is wel een goede investering want je gaat uiteindelijk veel besparen op je energierekening. De vraag hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, is afhankelijk van het aantal personen dat in huis woont. Bij een gezin met 2 kinderen heb je ongeveer 22 panelen nodig, terwijl wanneer je alleenstaand bent, maar 11 zonnepanelen nodig hebt.

De prijzen van zonnepanelen is per aanbieder verschillend en lopen dan ook flink uiteen. De totale kosten voor 22 zonnepanelen is ongeveer 6000 euro. Tegenwoordig zijn er zoveel zonnepanelen bedrijven en zijn er zoveel verschillende merken op de markt dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Om deze reden zijn er vergelijkingswebsites. 123zonnepanelenvergelijken.nl is een website die jou helpt zoeken naar de beste zonnepanelen bedrijf in jouw regio die zonnepanelen aanbiedt tegen de beste prijs. Het enigste wat je hiervoor hoeft te doen zijn een paar gegevens achterlaten, waarna je gebeld wordt door een medewerker van 123zonnepanelenvergelijken.nl en vervolgens zijn er maximaal 4 bedrijven die jou een offerte zullen sturen. Op deze manier weet je zeker dat je zonnepanelen tegen de beste krijgt.

Combinatie zonnepanelen en warmtepomp

Als je echt duurzaam wil wonen dan is de combinatie zonnepanelen en warmtepomp goud waard. Een warmtepomp zorgt namelijk voor een besparing op je gas rekening, terwijl zonnepanelen zorgen voor een besparing op de energierekening. Een warmtepomp verbruikt nog best wat stroom waardoor de combinatie van beiden een gouden combinatie is. Zo kan je nog meer besparen en zal jouw huis 100% milieuvriendelijk zijn.

Previous «
Next »