Kerst interieur tips 2017

  • Woon
  • november 3, 2017
  • Comments Off

Het is eindelijk november. Dat betekent dat we ein-de-lijk kunnen aftellen naar de meest magische en de mooiste tijd van het jaar: kerst! Maar hoe bereid je nu je interieur voor op dit mooie feest?

En wat zijn de kersttrends 2017?

De zomer is officieel het land uit en we tellen met z’n allen af naar de gezellige feestdagen. Dat betekent dat het terug tijd is om ons huis weer supergezellig te maken met de laatste trends. De einderjaarsfeesten beloven dit jaar heel bijzonder te worden met onze 5 kerst interieur tips. Wij zochten de mooiste er alvast voor jullie uit. Ontdek onze kerst inspiratie 2017:

Trend 1: groen, groener, groenst!

De botanische trend kwam vorig jaar al even piepen, maar ook dit jaar lijkt deze kleur heel wat interieurs weer te kleuren met kerst. Je zag groen al heel wat woonkamers veroveren en de kleur werd begin dit jaar nog uitverkozen tot Pantone kleur van het jaar. Eucalyptus, olijfgroen of donker kerstgroen: het kan allemaal in de kerstdecoratie 2017. Mix met winters wit, kerstrood of bruin en combineer met echte kamerplanten voor een complete botanische look.

Trend 2: atelier

Less is more, is één van de kersttrends 2017. Kaemingk doopte deze industriële en ambachtelijke stijl tot ‘atelier’. De hoofdkleuren van deze trend zijn vooral chocoladebruin, wolwit, linnengrijs en champagnekleur. Bij de industriële trend wordt er vooral gebruik gemaakt van handgemaakte producten – échte ambacht dus. Denk hierbij aan materialen als hout, leer, marmer en staal. Fan van deze trend? Dan is dit jouw kerstdecoratie 2017.

Trend 3: velvet

Velours won het voorbije jaar aan heel wat populariteit in het interieur en dat trekt zich deze feestdagen ook door tot in de kerstboom. Niet alleen je zitbank hoort lekker zacht te zitten, ook de kerstballen trekken een velvet velletje aan. Een warme stijlvolle kerst, dat is één van dé kerst interieur tips van ons!

Trend 4: klassieke kerst

Eigenlijk nooit echt helemaal weggeweest: groen, rood, goud én véél kerstlichtjes. Denk aan de rijkelijk versierde huizen in Amerikaanse films of aan een gezellig landelijk cafeetje. De klassieke kersttrend wordt ook wel Grand Café genoemd. Combineer verschillende tinten rood met groen, goud of bruin en kies voor warmkleurige kerstverlichting. Maak deze klassieke look af met knuffelberen en houten figuurtjes, zoals notenkrakers. Grand Café zorgt voor heel wat kerst inspiratie 2017, want classic never goes out of fashion.

Trend 5: Winter Wonderland meets pastel

Een witte kerst is maar eerder uitzonderlijk dan een echte regel. Haal de winter dus gewoon in huis deze kerst. De mix van koel wit met pastelkleuren als lila, babyblauw en roze zorgt voor een zachte winterse sfeer in huis. Accessoires zoals denneappels en schattige diertjes (denk aan eekhoorns en rendieren) zijn de finishing touch voor jouw eigen Winter Wonderland.

Met onze kerst inspiratie 2017 belooft de eindejaarsperiode weer een onvergetelijk mooie tijd te worden. Of je nu kiest voor Winter Wonderland met zachte pastelkleuren of de natuur in huis haalt met de botanische trend, kerst wordt ongetwijfeld erg gezellig. Zorg ervoor dat jouw kerstlook past bij jouw interieur en woonstijl, dan geloven wij dat onze kerst interieur tips je heel wat complimenten opleveren. Voor welke kerstinterieur ga jij dit jaar? Fijne kerst!

Previous «
Next »