Ga voor donkerblauw in je woonkamer: handige tips voor jou!

  • Marco
  • juni 23, 2020
  • Comments Off
donkerblauw in woonkamer

Veel mensen willen vandaag de dag graag een originele woonkamer, die opvalt te midden van de grauwe en standaard woonkamers die we in Nederland al genoeg hebben. Maar hoe ze hun woonkamer originele, fleuriger en een verrassende look kunnen geven, weten veel woningeigenaren eigenlijk niet. De oplossing is eigenlijk vrij eenvoudig: door het gebruik van de kleur donkerblauw in woonkamer kun je in een handomdraai meer sfeer en levendigheid in je interieur creëren. Donkerblauw is namelijk een van de grote kleurtrends dit seizoen. En er zijn diverse opties om donkerblauw in woonkamer in te zetten. Zo kun je een muur donkerblauw verven, maar ook kiezen voor het gebruik van enkele donkerblauwe accessoires in huis. In dit blog vind je de nodige inspiratie voor het ontwerpen en inrichten van een originele woonkamer door het gebruik van de kleur donkerblauw.

Het effect van de kleur blauw gebruiken in de woonkamer

De woonkamer muur donkerblauw verven geeft een speciaal effect. Blauw is namelijk de kleur van rust, stabiliteit, ontspanning en relaxedheid. En dat is natuurlijk precies het gevoel dat je in de woonkamer wilt oproepen. Je woonkamer is dé plek bij uitstek om in een ontspannen atmosfeer lekker tot jezelf te komen. Met het gebruik van een donkerblauw in woonkamer gaat dit zeker lukken!

Een bekende, originele en veelzijdige kleur!

De kleur blauw is algemeen bekend, maar wordt meestal niet gebruikt om een originele woonkamer mee te maken. Het fijne aan de kleur donkerblauw zijn verder de veelzijdige toepassingsmogelijkheden. Zo kun je kiezen uit diverse donkerblauwtinten, die passen bij een landelijk, industrieel, Scandinavisch of hypermodern interieur. Het is aan te raden om een interieurspecialist of iemand in een verfwinkel mee te laten denken over welk blauwtint voor jou ideaal is!

Combineer donkerblauw met andere kleuren

De kleur donkerblauw, welke variant ook precies wordt gebruikt, is altijd wel samen te gebruiken met een andere mooie kleur. Een mooi contrast bereik je door een muur donkerblauw verven te gaan en dan de andere muren wit, grijs of okergeel te schilderen.

Kies voor meubilair van teakhout

Misschien heb je het wel eens ergens gezien, maar de kleur donkerblauw komt prachtig ‘uit de verf’ wanneer deze kleur in samenhang met wit, grijs, okergeel of andere lichte kleuren wordt uitgeprobeerd. Probeer het maar eens en verbaas je over het gave resultaat! Of laat je voorlichten door een verfexpert!

Previous «
Next »