Zit er deze herfst warmpjes bij met deze tips

  • Woon
  • augustus 2, 2018
  • Comments Off

Denk je bij deze hete dagen nog lang niet aan de herfst of winter? Toch is het hét ideale moment om je verwarming van naderbij te bekijken. Ben je tevreden met je huidige verwarming of wil je bijvoorbeeld je verwarmingsbudget aanzienlijk naar beneden halen? Wij gingen op zoek naar één van de mogelijkheden om ecologisch en ook nog eens gezellig te stoken: de pelletkachel!

De pelletkachel: gezellige en efficiënte warmte

Pellets zijn korrels die gemaakt zijn van afvalhout. Ze zijn zodanig geproduceerd dat ze een maximum aan warmte afgeven. Met een klein volume stook je al heel wat uren je huis warm. Je kunt genieten van een lekkere stralingswarmte, wat meteen zorgt voor een gezellige sfeer.

Een pelletkachel of een pelletketel?

Er bestaan verschillende systemen om te verwarmen met pellets. Neem bijvoorbeeld een gewone pelletkachel van diellepelletkachel.nl. Het is een kachel waarin de pellets gestockeerd worden. De korrels worden langzaam naar het verbrandingselement gevoerd. Dit zijn op zich staande kachels die je bijna overal kunt plaatsen zolang je maar een aangepast afvoerkanaal hebt. Van deze kachels zijn er uitvoeringen met hete luchtblazers en hete luchtkanalen naar andere kamers toe. Daarnaast bestaan er pelletkachels die je kunt verbinden met radiatoren: een soort mini-centrale-verwarming dus. Wil je voorkomen dat je je pelletkachel vaak moet voeden met pellets? Dan kun je kiezen voor een grote voorraadbak voor je pellets. Deze plaats je in een aangrenzende bergplaats. Je pelletkachel brandt zo een hele periode aan één stuk door zonder dat je er moet naar omzien. Pelletketels zijn dan weer echte cv-branders, maar waarbij stookolie of gas vervangen wordt door pellets. Bij deze systemen bestaat de mogelijkheid om altijd heet tapwater voorhanden te hebben.

Kies voor stijl

als bij andere kachels bestaan pelletkachels in talloze modellen, stijlen en uitvoeringen. Laag, hoog, wit, zwart of bordeaux-rood, vierkante of ronde vormen: je vindt ze in alle designs.

Advies is het halve werk

Vraag raad aan ervaren vakmensen. Zij weten precies welke pelletkachel of -ketel jij nodig hebt. Wil je enkel wat extra verwarmen tijdens frisse avonden? Of wil je je hele huis met pellets verwarmen? Hoeveel ruimte heb je beschikbaar? Kies de pelletkachel die bij jou past en… geniet van de heerlijke warmte!

Previous «
Next »