• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Maak je interieur af met een prachtige foto op canvas

Maak je interieur af met een prachtige foto op canvas

  • Woon
  • april 6, 2020
  • Comments Off
foto op canvas

Je kent het misschien wel; je hele huis is al mooi ingericht met de juiste meubels en accessoires, maar er blijft die ene lege muur waar je maar geen geschikt schilderij voor lijkt te kunnen vinden. Dit los je op met een mooie, persoonlijke foto op canvas! Maar hoe kies je nu voor de juiste foto, formaat en stijl?

Wat is canvas?

Canvas wordt gemaakt van elastisch, ruw katoen. Hierdoor heeft een foto een pure uitstraling, iedere foto komt goed uit de verf. Door het eenvoudige materiaal en de klassieke vormgeving is canvas een toevoeging voor je interieur.

Wat zijn de voordelen van canvas?

Omdat canvas van katoen wordt gemaakt, is het licht en stevig. Je hebt geen speciale spijkers of schroeven nodig om het op te hangen, wat fijn is voor de minder fanatieke klusjesmannen onder ons. Ook gaat canvas jaren mee! Een foto zal niet snel kapot gaan, bovendien kun je bij eventueel vuil het canvas afnemen met een vochtige doek. Er is dus geen speciale, dure reiniging nodig!

Maar hoe maak ik nu de beste keuze voor mijn interieur?

Als je ervoor hebt gekozen om een foto te laten maken op canvas voor je interieur, dan zijn er veel mogelijkheden. Kijk eerst naar de kleur en grootte van je foto. In een huis met een druk interieur is een zwart-wit foto prachtig, terwijl een kleurrijke en drukke foto weer goed tot zijn recht komt in een rustige omgeving. Hoe groot je de foto wilt maken hangt af van de ruimte op je muur en de beeldverhouding van je foto (de lengte en breedte). Daarna kun je kijken of je eventueel een houten frame en/of baklijst wilt toevoegen, voor net die extra touch en stevigheid. Ook daar heb je weer keuze uit verschillende kleuren; kies je voor hout, zwart of wit? Ga voor de kleur die het beste bij de uitstraling van je foto past! De dikte van je baklijst of frame is ook belangrijk, bijvoorbeeld 2 cm of 4 cm. Het laatste waar je uit kan kiezen, is het soort canvas wat je wilt. Je hebt basic canvas en premium canvas. Premium canvas is net wat zwaarder dan basis canvas, hierdoor heb je een nog net wat luxere uitstraling.

Zo zie je maar, het uitkiezen van een canvasfoto is een leuke en eenvoudige taak! Ben je overtuigd? Zoek dan gauw uit welke foto op canvas binnenkort in jouw interieur mag gaan schitteren.

Previous «
Next »