7 Tips voor het inrichten van een kleine badkamer

  • Woon
  • april 28, 2020
  • Comments Off
kleine badkamer inrichten

Een mooie grote badkamer is een wens van velen, één met een heerlijk bad of een waterval douche inclusief 23 verschillende massagestanden. Maar helaas hebben we niet allemaal een badkamer met voldoende ruimte om dat te realiseren. De badkamer is een plekje waar je dag heerlijk relaxt wilt beginnen of juist ’s avonds even tot rust wilt komen. Gebruik de volgende 7 tips om ook van jouw kleine badkamer een rustig paradijsje te maken.

Tip 1: Bepaal de mogelijkheden

Voordat je begint met het opnieuw inrichten van je badkamer, en het kopen van sanitair, is het handig om je wensen en de mogelijkheden te bepalen. Hoe groot is de ruimte? Wat zijn je wensen? Wat zijn de mogelijkheden? Natuurlijk kun je een bad plaatsen in een kleine ruimte, maar is het handig?

Tip 2: De douchecabine

Om de ruimte zo groot mogelijk te laten lijken is het van belang om een glazen douchewand te gebruiken. Een muur van steen, of een stang met een douchegordijn, maken de ruimte nog kleiner dan het al is. Je kunt een keus maken voor een douchecabine 90×90, of je kunt kiezen voor een douchecabine 80×80.

Een douchecabine 90×90 geeft je veel ruimte en is in meerdere vormen verkrijgbaar. Wil je een vouwdeur, een pendeldeur of een draaideur? Bepaal wat handig is in de ruimte.

Een douchecabine 80×80 wordt het meest gebruikt in kleine badkamers. De cabines geven je voldoende ruimte en mogelijkheden.

Tip 3: Kleine badkamermeubels

Kies voor kleine badkamermeubels. Kleine meubels nemen minder ruimte in beslag waardoor de badkamer ruimtelijk blijft. Ook een ononderbroken tegelvloer zorgt voor ruimte, kies daarom voor hangende meubels. Een grote spiegel is echter wel een goede keus!

Tip 4: De betegeling

Een kleine badkamer heeft grote tegels nodig, deze zorgen voor een rustige uitstraling. Gebruik tegels in een lichte kleur, het liefst wit of een andere lichte tint.

Tip 5: Hou het licht

Bij een kleine ruimte is het licht heel belangrijk, dat geldt ook voor je badkamer. Als je geluk hebt dan heb je een raam in je badkamer, maar velen hebben dat niet. Goede verlichting zorgt voor een fris en ruimtelijk gevoel in je badkamer.

Tip 6:Voorkom naden en randen

Plinten en afwerkranden doen een badkamer onrustig en klein ogen. Zorg ervoor dat de tegels zo mooi mogelijk aansluiten van vloer op wand en plafond. Dit zorgt voor rust, kalmte en ruimtelijkheid.

Tip 7: Kies één eyecatcher

Zoals je hebt gelezen is het van belang om de badkamer zo rustig en licht mogelijk in te richten. Maar als je je badkamer opnieuw wilt inrichten dan wil je er wel iets moois en speciaals van maken. Wanneer je sanitair gaat aanschaffen kijk dan eens naar alle mogelijkheden. Kies één eyecatcher die je echt mooi vindt en die de sfeer bepaald van jouw nieuwe badkamer. Er zijn bijvoorbeeld hele mooie, kleine waskommen verkrijgbaar.

Previous «
Next »