De 4 beste tips bij het kopen van een steiger

  • Woon
  • november 4, 2018
  • Comments Off

Aankoop van een steiger kan slim zijn

Als u regelmatig klussen uitvoert op hoogte dan is de aankoop van een een of meer goede steigers een prima idee. Dit geldt met name als u veel klust in of rond uw woning of als vakman regelmatig elders op locatie werkt, omdat u een eigen bedrijf of klussenbedrijf heeft. Telkens een steiger huren is in deze gevallen natuurlijk niet slim, omdat dat flink in de kosten kan lopen. Maar waar moet je precies op letten als u een steiger wilt aanschaffen? Hieronder vindt u de 4 beste tips om rekening mee te houden bij de aankoop van een steiger.

1. Zorg voor de goede hoogte van uw steiger
Zorg dat je goed berekend wat de gewenste werkhoogte van de steiger moet zijn. De werkhoogte van steigers is zeker niet hetzelfde als de platformhoogte. De werkhoogte duidt op de hoogte waarop u kunt werken wanneer u op het platform staat. De platformhoogte is de hoogte waarop u staat. De berekening van de werkhoogte is dus: platformhoogte + 1,90 meter = werkhoogte. Hierbij wordt de 1.90 meter (lichaamslengte) meestal afgerond naar 2,00 meter.

2. Regel ook een of meer steigeraanhangers
Als u een eigen bedrijf heeft of klusser bent, regel dan in elk geval een of meer steigeraanhangers. Aanhanger die passen bij de grootte van uw steiger. Steigeraanhangers zijn namelijk onmisbaar om uw eigen steigers naar de bouwplaats te vervoeren en daarna weer mee terug te nemen. Toch wordt, bij de aankoop van eigen steigers, het regelen van aanhangers nog vaak vergeten.

3. Bepaal de exacte formaten van de steiger(s) die u nodig heeft
Bepaal, afhankelijk van waarvoor u de steiger wilt gebruiken, aan welke formaten de door u gewenste steiger moet voldoen. Werkt u vooral binnen, buiten of beide? Vier factoren moet u in elk geval meenemen in het maken van de goede keuze uit het grote aanbod steigers. De werkhoogte (zie ook tip 1), het gewenste gebruik (binnen of buiten), de minimale lengte die nodig is en de breedte van de steiger.

4. Vergeet de losse onderdelen niet
Kies altijd voor een of meerdere steigers waar losse onderdelen op aangebracht kunnen worden. Zo kunt u uw steiger altijd later nog aanpassen, repareren of renoveren als er onderdelen verroest of defect zijn. En kunt u dus langer genieten van uw steiger!

Previous «
Next »