Interieur in Tokio stijl

  • Marco
  • december 18, 2018
  • Comments Off
Interieur in Tokio stijl

Een interieur in Tokio stijl

In het drukke westerse bestaan hebben wij af en toe ook behoefte aan rust en om ons even terug te trekken. Ook in het Japanse Tokio bestaat deze behoefte. Tokio is een enorm drukke stad en de inwoners van Tokio willen na het werken ook uitrusten. Als wij ontspannen, dan hangen we op de bank en kijken tv. De inwoners van Tokio ontspannen juist van de rust die hun interieur in Tokio stijl uitstraalt. Als je ook een op Tokio geïnspireerd interieur wilt, dan spelen kenmerken als rust, ruimte, stilte en sereniteit een belangrijke rol. Voor een Tokio interieur hoef je niet direct je hele huis leeg te halen, maar moet je wel de kunst van het weglaten beheersen.

De kunst van het weglaten

Een Tokio interieur kenmerkt zich door ruimte. Dit komt omdat Japanners nauw verbonden zijn met de natuur. In een open ruimte kan men gemakkelijk naar buiten kijken zonder dat er obstakels in de weg staan. De kunst van het weglaten is dus respect voor de ruimte hebben. Dit betekent niet een grote kale vlakte, maar heel bewust omgaan met de ruimte die je hebt. Zo kun je meubels die je eigenlijk niet meer gebruikt juist weglaten en ontstaat er een interieur in Tokio style waarbij enkel het hoognodige blijft staan.

Tokio Interieur

Meubels

In tegenstelling wat veel mensen wel eens denken zitten Japanners niet allemaal op de grond en al helemaal niet in Tokio. Maar de meubels in een interieur in Tokio stijl stralen wel minimalisme uit. Meubels moeten dan ook geen versierselen hebben maar hebben strakke lijnen en vierkante vormen. Ook hebben meubels in een interieur in Tokio style neutrale kleuren er wordt er voor de bekleding gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Denk daarbij aan wol, zijde en katoen.

Accessoires

In een interieur in Tokio stijl horen niet overdreven veel accessoires. Wel kun je de vloer beleggen met de traditionele Japanse rijststro matten. Eventuele accessoires die je wel aanbrengt moeten bestaan uit natuurlijke materialen, zoals kleden of kussens van wol of katoen. Verlichting vormt ook een onderdeel van de accessoires. Je kunt kiezen voor de typische Japanse lantaarns van hout en rijstpapier, maar als alternatief kun je ook kiezen voor lampen met melkglas. Zo verkrijg je een warm en diffuus licht.

Previous «
Next »