LED verlichting voor buiten

  • Woon
  • oktober 3, 2018
  • Comments Off

Tijd om de verlichting in je tuin aan te pakken. Met een pakkend design heb jij de design tuin die op zal vallen bij anderen. LED lampen zijn daarbij een erg goede keuze als je ook graag geld wilt besparen en duurzaam aan de slag wilt. Wat zijn de mogelijkheden?

Kies een passend design

Je hoeft niet bang te zijn dat er voor jou geen geschikte lamp zal zijn voor in je tuin. Voor elke smaak is er wat te vinden. Je kunt daarbij denken aan een authentieke lantaarnpaal tot kleine LED grondspotjes die je verspreid in de tuin plaatst. Vooral in een moderne tuin zijn kleine spotjes erg populair. Daarbij kan je het jezelf makkelijk maken door ook led prikspots te plaatsen in de grond. Zo hoef je geen funderingen te maken zoals wel bij de grotere lampen zoals een lantaarnpaal moet en je kunt zo een spot op bepaalde hoeken richten. Of omdat je graag enkele planten wilt laten opvallen.

Draadloze verlichting

Wellicht heb je geen behoefte aan allerlei kabels die je overal moet verwerken om je lampen van stroom te voorzien. Bij de kleinere lampen zoals de led prikspots en de led grondspotjes los je dit op door gebruik te maken van zonne-energie: een paneel op de lamp zorgt voor de nodige energie. Bedenk je wel dat in de herfst en winter er veel minder zon is en zodoende de lamp wellicht te weinig energie krijgt. Bedenk dus van tevoren een goed lichtplan om zeker te zijn dat de verlichting in je tuin functioneel is en niet alleen mooi of makkelijk. Er zijn vele manieren waarop je de tuin kunt inrichten, ontdek de mogelijkheden.

Beveiliging

Dit is een van de bekendere lampen die veel huishoudens gebruiken in de tuin: de lamp die reageert op beweging. Dit waren vroeger lampen met hoge vermogens die veel stroom verbruikten. Tegenwoordig is dat verbruik een stuk lager dankzij de LED variant. Gebruik deze lampen om voldoende te zien wanneer je de tuin binnenkomt. Tegenwoordig zijn deze lampen ook slimmer gemaakt door het toevoegen van internetverbindingen en hebben ze vaak een camera ingebouwd om zo extra je tuin te bewaken voor ongewenst bezoek.

Previous «
Next »