Een veranda aanbouwen? Zorg voor een goede fundering!

  • Woon
  • oktober 2, 2018
  • Comments Off

Wil je van je terras iets speciaals maken? Dan kun je kiezen om een veranda aan je huis te bouwen. Vanuit de achterdeur stap je zo je veranda op en je kunt, als je dat wenst ook een veranda met overkapping aan je huis bouwen. Een veranda is vrij gemakkelijk zelf te bouwen, als je maar het juiste materiaal, zoals goed hardhout gebruikt. Daarmee garandeer je een langere levensduur voor je veranda en dit zorgt ervoor dat je woning ook meer waarde krijgt. Een mooi en goed gebouwd terras is immers een aanwinst voor je woning. Een belangrijk element van een veranda, dat je niet moet vergeten is de fundering.

Waarom een fundering onder je veranda?

De aandacht voor een fundering onder een veranda is de laatste jaren toegenomen. Dit komt vooral omdat een veranda niet meer als een los onderdeel gezien wordt, maar als een volwaardige aanvulling op de woning. Men wil dan vaak ook alle comfort ervaren waarbij de veranda goed geïsoleerd is tegen kou en warmte. Doordat er dus met volwaardige materialen gewerkt wordt, is de veranda vandaag de dag ook veel zwaarder. Een fundering is dan noodzakelijk om te voorkomen dat na verloop van een aantal jaren de veranda gaat verzakken.

Wat voor soort fundering?

Je kunt onder een veranda verschillende soorten funderingen aanbrengen. Je kunt het gehele oppervlak funderen en gewapend beton storten. Je hebt dan een stevige fundering over het gehele oppervlak van de veranda. Is dit teveel werk dan kun je ook werken met een fundering op enkel de plekken waar dragende balken komen. En dan hoef je nog niet eens beton te storten, dit kan ook met betonpoeren. Deze poeren zijn onder andere gemakkelijk online te bestellen in de webshop van betondingen, een website waar je allerlei betonnen onderdelen voor huis en tuin vindt.

Wat zijn betonpoeren?

Wanneer je de palen van je veranda op de grond bouwt, dan zullen ze gegarandeerd na verloop van tijd verrotten en verzakt je veranda. Met betonnen poeren, waar de dragende palen op rusten heb je dit probleem niet. Betonpoeren zijn rechthoekige betonblokken die je op de plekken waar de dragende balken komen kunt ingraven in de grond. Het bovenste gedeelte steekt boven de grond uit en daarop kun je de palen monteren. Er zijn verschillende soorten poeren. Voor nog betere fundering kun je ook poeren aanschaffen die in piramidevorm lopen. Dan wordt het gewicht beter verdeeld.

Previous «
Next »