• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • PMMA is een veelgebruikte kunststof voor interieurtoepassingen

PMMA is een veelgebruikte kunststof voor interieurtoepassingen

  • Woon
  • oktober 11, 2022
  • Comments Off
PMMA-woonbeleving.eu

De kunststof PMMA, ook wel Acrylaat of Plexiglas genoemd, wordt vrijwel in alle industriële segmenten toegepast. Door zijn esthetische eigenschappen vindt deze unieke kunststof vooral binnen het interieursegment zijn weg. Het lichte gewicht en de onovertroffen transparantie, die zelfs groter is dan die van glas zijn kenmerkend voor Acrylaat. Daarnaast is PMMA eenvoudig te bewerken en is het ongeveer 25 keer sterker dan glas van gelijke dikte. Deze sterkte levert een aanzienlijk lager breukrisico op. Qua uitvoering wordt Acrylaat het meest gebruikt in de heldere versies, maar is ook te verkrijgen in verschillende kleuren, satijn uitvoeringen en andere modificaties.

Acrylaat is te verkrijgen in plaat-, blok-, buis- en staf vorm. Op vinkkunststoffen.nl is het uitgebreide Acrylaat voorraadprogramma te bekijken. Hieronder volgen een drietal voorbeelden van Acrylaat modificaties die veel in het interieursegment worden toegepast.

Dual Satin platen

Kenmerkend voor Dual Satin platen zijn de twee zijden die een gesatineerd oppervlak hebben. Dit geraffineerd fijne matte oppervlak geeft de platen een zachte en diffuse lichtopbrengst, te vergelijken met de uitstraling van matglas. Daarnaast is het matte oppervlak ongevoelig voor vette vingers en voorkomt het ongewenste weerkaatsingen en lichtschitteringen. De combinatie van deze bijzondere eigenschappen met het lichte gewicht en de sterkte maken Dual Satin bij uitstek geschikt voor interieurtoepassingen. Toepassingsvoorbeelden van Dual Satin zijn: scheidingswanden, vitrines, meubilair, verlichting en accessoires.

Acrylaat spiegelplaten zorgen voor meer veiligheid

In vergelijking met glazen spiegels hebben Acrylaat spiegels een lichter gewicht en een grotere sterkte. Dit geeft enerzijds het voordeel dat PMMA spiegels te monteren zijn met lichtere constructies en anderzijds dat ze een kleiner breukrisico hebben, wat zorgt voor een grotere veiligheid. Acrylaat spiegels zijn te verkrijgen in 12 verschillende spiegeluitvoeringen, te weten zilver en 11 speciale kleurtinten.

Acrylaat Signature en Acrylic Couture

Acrylaat Signature en Acrylic Couture zijn twee exclusieve PMMA varianten die vaak worden  verwerkt in design kasten en wanden of als eyecatcher in bijvoorbeeld de huisbar. Het bijzondere van deze platen is dat er in het transparante Acrylaat speciale deeltjes zoals textiel, donsveertjes, koperdraad of edelmetaaldeeltjes verwerkt zitten. Deze toevoegingen aan het Acrylaat geeft Acrylaat Signature en Acrylic Couture een bijzonder effect en een luxueuze uitstraling.

Previous «
Next »