Eetkamerstoelen als eyecatcher van je eethoek

  • Woon
  • juli 30, 2021
  • Comments Off
eetkamerstoelen

Je hebt reeds een tafel gekocht, maar nog geen eetkamerstoelen. Begrijpelijk, eetkamerstoelen kiezen is dan ook niet zo gemakkelijk. Eetkamerstoelen koop je niet elk jaar opnieuw, je doet er vaak enkele jaren mee en wilt er dan ook van overtuigd zijn dat je ze niet snel beu wordt. Ze moeten bovendien goed passen bij de tafel en mooi aansluiten bij je keuken. Het is belangrijk dat eetkamerstoelen comfortabel zitten en handig zijn in gebruik. 

Verschillende soorten eetkamerstoelen

Om een keuze te maken tussen verschillende eetkamerstoelen kan je best eerst eens kijken naar het aanbod. Wil je graag kuipstoelen, stoelen met een armleuning of zonder een armleuning? Voor een geweldig zitcomfort zijn kuipstoelen een ideale keuze. Omdat deze je wervelkolom volgen, zitten deze stoelen geweldig. Zit jij graag urenlang aan tafel? Dan kan een stoel met een armleuning jou vast en zeker bekoren. Je kijkt ook best naar de praktische kant van de stoelen. Verschuif je de stoelen vaak? Kies dan voor een minder zware en robuuste stoel, maar eentje die licht is en je makkelijk kan verschuiven. Ook voor kinderen is dit handiger. 

Eetkamerstoelen in verschillende materialen en stoffen

Je hebt eetkamerstoelen in allerlei stoffen en materialen. Tegenwoordig is velvet, ook wel velours of fluweel, erg trendy en hip. Je vindt deze stof in neutrale kleuren maar ook in allerlei fellere kleuren. Het voordeel van velvet is dat ze lekker zacht aanvoelen en een warm gevoel aan je eetkamer geven. Heb je kleinere kinderen en hou je van gemakkelijke stoelen? Dan ga je best voor lederen of kunststof eetkamerstoelen. Deze zijn makkelijk in onderhoud. Heb je gemorst? Geen probleem, 9 van de 10 keer kan je het er gewoon lekker afvegen. Het voordeel van lederen stoelen is dat ze duurzaam zijn en dus jaren meegaan. 

Eetkamerstoelen voor ieder soort stijl

Er bestaat een eetkamerstoel voor elk interieur. Heb je een landelijke keuken of eetkamer?  Ga dan voor stoelen in een beige of bruine tint en opteer voor neutrale stoelen. Heb jij een industriĆ«le keuken of eetkamer, dan is het misschien leuk om voor stoelen met een lederen look te gaan. Ook metalen poten staan stoer in een industrieel interieur. Velvet eetkamerstoelen staan dan weer heel leuk in een kleurrijk of vintage/retro interieur, dit geeft net dat extra tikkeltje luxe. Het worden ten slotte de eyecatchers van je interieur. 

Previous «
Next »