• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • Inperking van grond en begroeiing met betonbielzen

Inperking van grond en begroeiing met betonbielzen

  • Woon
  • februari 5, 2018
  • Comments Off

Begroeiing in de tuin

Veel mensen hebben veel grond in de tuin liggen. Soms staat er in deze grond begroeiing. Door deze begroeiing is er kans op uitstekende wortels etc. Om de tuin aan te kleden en een mooie afwerking te maken van de border, kun je gebruik maken van betonbielzen.

Wat zijn betonbielzen?

Betonbielzen zijn grote betonnen blokken die worden gebruikt om de tuin een strakke uitstraling te geven. Ze zijn daarnaast handig om met hoogteverschillen om te gaan. Je kunt ze gebruiken als muur of als traptreden. Betonbielzen kunt u aanschaffen in een donkere kleur of een lichte kleur. Ze zijn verkrijgbaar in een gele, antraciete, grijze of zwarte kleur. Daarnaast zijn de afmetingen verschillend. De betonbielzen kosten niet veel geld. Voor een paar euro heeft u er al een.

Omdat het product van beton is gemaakt kan er vanuit worden gegaan dat u weinig onderhoud heeft aan de betonbielzen. Ze zijn sterk, zwaar en duurzaam waardoor ze gebruikt kunnen worden voor vele doeleinden.

Gebruik van betonbielzen

Wanneer u in uw tuin een terras wil aanleggen, kunt u gebruik maken van betonbielzen. Doordat ze erg sterk zijn kunnen ze veel krachten weerstaan. Daarnaast zijn ze ook geschikt voor inperking van grond en begroeiing. Ze kleuren mooi bij groene planten en zorgen ervoor dat de wortels van de verschillende planten binnen een bepaald gebied blijft. Door ze op te stapelen kunnen ze ook grond tegenhouden. Hierdoor kun je bakken maken waardoor er met hoogteverschillen kan worden gewerkt in de tuin. Betonbielzen zijn ook geschikt om langs paden worden gelegd. Wanneer er grind aanwezig is houden deze bielzen het grind mooi bij elkaar. Hierdoor hoeft u niet telkens al het grind bij elkaar te rapen. Ze zorgen ook voor een mooie afbakening van het pad.

Uiteindelijk kun je betonbielzen dus voor vanalles gebruiken. Ze zijn handig voor het inperken van grond en begroeiing maar kunnen daarnaast ook dienen als fundering voor het terras. Je kunt er daarnaast hoogteverschillen mee creëren waardoor de tuin een speels uiterlijk krijgt.

Previous «
Next »