• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • Parasol kopen? Welke verschillende soorten zijn er?

Parasol kopen? Welke verschillende soorten zijn er?

  • Woon
  • februari 13, 2018
  • Comments Off

Een parasol zorgt voor verkwikkende schaduw in tuin of op balkon. Schaduw is belangrijk op warme dagen, want zonder schaduw is het op zonnige dagen niet lekker in je tuin. Voor elke tuin bestaan er geschikte parasols. Als je kiest voor een zweefparasol kun je de schaduw als het ware verplaatsen. Dit is een belangrijk voordeel vergeleken met een muurparasol.

Welke verschillende soorten parasols zijn er?

Voordat je bepaalt welke parasol geschikt is voor je tuin of je balkon, zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Vanwege sfeer en smaak let je in eerste instantie op de kleur, het materiaal en de stijl van een parasol. Als je weet wat je wilt, kun je kijken of de typen parasols die je mooi vindt, ook voldoen aan alle belangrijkste voorwaarden. Ook is het belangrijk om te weten welk formaat parasol bij je tuin past en of je een parasol met of zonder volant wilt. Er zijn veel verschillende soorten parasols te verkrijgen. Erg populair zijn bijvoorbeeld de zweefparasol en de muurparasol. U kunt kiezen uit ronde, vierkante of rechthoekige parasols. Een zogenaamde zwevende parasol is verstelbaar en gemakkelijk te verplaatsen.

Welke parasol is populair?

Een parasol kan rechthoekig of rond zijn, maar het is altijd een handige parasol die je niet alleen gemakkelijk verplaatst maar ook de stand van de parasol is aan te passen. Als de zon lager komt te staan, stel je de zweefparasol dus gewoon wat lager af door de kap te kantelen en je zit direct weer in de schaduw. Er zijn zweefparasols voor grote en kleine tuinen. De parasol staat stabiel op de poot en is gemakkelijk te kantelen. Qua vorm kiezen veel mensen voor rond of rechthoekig. Rechthoekige parasols raken steeds meer in trek omdat ze veel schaduw geven en ook de tuin opties een mooie strakke uitstraling geven.

Materiaal parasol

Parasols worden gemaakt van o.a. polyester, acryl, Olefin of Textileen. Olefin houdt vrijwel alle zonlicht tegen, terwijl Textileen juist wat meer licht doorlaat. De frames zijn gemaakt van duurzame houtsoorten of van licht metaal. Laat je informeren over de kwaliteit van het gebruikte doek, de kracht van Uv-straling (onder de parasol) en de kleurvastheid van het doek. Een goede kwaliteit parasol verkleurt niet snel in de zon.

Previous «
Next »