Vakantie maar een dier in huis, wat nu?!

  • Woon
  • mei 31, 2022
  • Comments Off
vakantie hond

De vogeltjes fluiten vaker en vaker en de zon gaat steeds een stukje later onder… de zomer is in aantocht en we merken het aan van alles; vrolijke mensen, gebruinde uitstralingen en de terrassen zitten weer vol. Om niet te vergeten dat de natuur natuurlijk ook zijn vrije gang gaat! Dit alles zal je waarschijnlijk al een aantal keer aan het denken hebben gezet over een heerlijke zomervakantie; in de zomermaanden trekt menig Nederlander toch al snel naar het buitenland om te genieten van een aantal weken rust. Voor sommige blijkt de realiteit helaas minder mogelijk dan de fantasie; een groot deel van de Nederlander bezit huisdieren en kunnen dus niet zomaar een aantal weken de hort op. Ben je benieuwd naar oplossingen om toch op vakantie te kunnen wanneer je een dier in huis hebt? Lees met ons mee en doe inspiratie op! 

Dierenhotel

Misschien ken je het begrip wel helemaal niet, maar er zijn in Nederland een aantal dierenhotels, of pensions beschikbaar. Je kan jouw huisdier, kat; hond; konijn, maakt niet uit, hier voor een aantal weken onderbrengen en zelf genieten van een heerlijke vakantie. Natuurlijk is het bij het uitzoeken van zo’n onderkomen van groot belang om te kijken of de voorzieningen allemaal goed zijn, zijn er genoeg buiten-zijn-mogelijkheden voor je dier, en kan jou dier lekker spelen? Is er bijvoorbeeld een krabpaal of is er een lekkere modderplas? 

Oppas in de buurt

Heb je een goede band met jouw buurvrouw of man, of heb je een aantal lieve buurmeisjes of buurjongetjes in de buurt wonen die wel een extra zakcentje kunnen gebruiken? Je kan er natuurlijk voor kiezen om te kijken of iemand uit de buurt zin heeft om één keer per dag jouw katten eten te geven, of drie keer per dag jouw hond uit te laten. Het voelt misschien een beetje beladen om dit zomaar te vragen, maar je kan er uiteraard een compensatie tegenover zetten (zoals een klein zakcentje voor jouw buurkinderen, of een lekker diner voor twee voor jouw buurman en vrouw!)

Familie in huis

Een andere makkelijke en wellicht toegankelijke oplossing, is door aan te bieden dan één van jouw familieleden (of een gezin uit jouw familie) de periode dat jij op vakantie bent, in jouw huis kan overnachten! Je kan de woning gratis aanbieden, en als vergoeding zorgen zij voor de huisdieren. Zeker wanneer jouw familie zelf niet uit de omgeving komt, zal het voor hen natuurlijk ook voelen als een heerlijke vakantie op een ander plekje! 

Previous «
Next »