Zo verwerk je persoonlijke foto’s in huis 

  • Woon
  • juni 14, 2022
  • Comments Off

Een woning wordt pas echt huiselijk met persoonlijke decoratie. En wat is nu persoonlijker dan foto’s van je familie en vrienden? Maar ook foto’s van vakanties of andere leuke gebeurtenissen en activiteiten zijn ideaal om je huis van een persoonlijke touch te voorzien. Deze foto’s zijn op diverse manieren in je interieur te verwerken.

1. Inlijsten aan de muur

De meest voor de hand liggende manier van een foto verwerken in je interieur is door hem in te lijsten en aan de muur te hangen. Deze manier ziet er dan ook altijd leuk uit! Koop dus een prachtige lijst en druk een mooie foto af op een groot formaat. Met een spijker in de muur hang je de foto makkelijk op. Wil je liever geen gaten in de muur, dan kun je de lijst ook op een kast of op de grond zetten tegen de muur. 

2. Een collage aan de muur

Heb je echt veel foto’s en kun je niet kiezen welke er aan de muur moeten komen? Dan kun je er ook een collage van maken. Je gebruikt dan een heleboel foto’s in kleine of verschillende formaten die je op een speelse manier ophangt. Collages kunnen een rechthoekige vorm hebben, maar je kunt er ook mee variëren door er bijvoorbeeld een driehoek of een andere vorm van te maken. 

3. Maak een compact koffietafel fotoboek

Een makkelijke manier om een heleboel foto’s te bundelen is natuurlijk door een fotoalbum te maken. Als je bijvoorbeeld bezoek hebt, dan haal je dit fotoboek gewoon tevoorschijn en dan kan iedereen door het boek bladeren en de foto’s rustig bekijken. Je kunt het als een soort koffietafelboek neerleggen, zodat het een decoratiestuk wordt. Met een aantal extra lege hoesjes kun je het album makkelijk aanvullen met nieuwe foto’s.

4. Een foto als schilderij

Houd jij van kunst in huis? Een mooie foto kun je naschilderen als je liever een schilderij wilt, maar niet iedereen heeft schildertalent. Een makkelijkere manier is door een digitale foto op canvas of hout af te drukken. Zo creëer je je eigen persoonlijke kunstwerk om aan de muur te hangen!

5. Maak een fotoslinger

Slingers hang je niet alleen maar op als er een feestje is. Je kunt namelijk ook een fotoslinger maken en het permanent ophangen in je huis! Hang de fotoslinger aan de muur of voor een raam. Een fotoslinger is eenvoudig zelf te maken, maar je kunt het ook op een website doen. Je kiest dan zelf de foto’s die afgedrukt moeten worden en geeft de afmetingen door. Vervolgens krijg je de slinger per post naar je opgestuurd en hoef je het alleen maar op te hangen.

Previous «
Next »