De voordelen van klimop tegen de gevel

  • Woon
  • oktober 9, 2018
  • Comments Off

Klimop tegen de gevel mag voor velen dan wel een vervelende zaak lijken, sommige mensen kiezen er bewust voor – en dat heet zo zijn redenen. Klimop is een plant die de wet van de zwaartekracht tart en omhoog kan groeien, zolang er maar iets is om zich aan vast te houden.

Als je klimop tegen je gevel hebt (of je wilt er laten groeien), dan is het belangrijk te weten dat er wel degelijk voordelen aan verbonden zijn. Wat zijn nu die voordelen? Het volgende overzicht maakt alles duidelijk!

De voordelen van klimop tegen de gevel

Klimop wordt vaak terecht gezien als een natuurlijke isolator, of een plant die zich perfect verleent voor het beschermen van woningen tegen temperaturen en andere externe invloeden. Enkele specifieke voordelen van deze plant:

  1. Goede isolatie tijdens zomer én winter

Zowel tijdens de zomer als de winter biedt klimop een uitstekende isolatie tegen ongewenste temperaturen. Tussen de blaadjes van de plant bevindt zich immers een laagje lucht, waardoor zowel koude als warmte minder snel in de muren en dus de woning zullen binnendringen.

  1. Beschermt je woning tegen neerslag

Daarbij komt ook nog eens dat neerslag als regen en sneeuw de muren niet nat kunnen maken en dat komt door de unieke manier waarop de blaadjes van klimop geordend zijn. Deze hangen immers, een beetje zoals dakpannen, over elkaar, waardoor regen er gewoon van af druipt!

  1. Je woning een natuurlijke tint geven met klimop

Ten slotte is klimop een interessante optie aangezien het de buitenzijde van de woning een unieke indruk geeft. De plant baant zich als het ware een weg naar boven en gebruikt daarbij alles waaraan het zich kan vasthechten – van regenpijpen tot vensterbanken. Zolang je de klimop een beetje onder controle kan houden, zodat hij de woning niet overwoekert, kan het een prachtige aanwinst zijn!

Nog méér mogelijkheden om energie te besparen

Klimop is duidelijk één interessante methode om energie te besparen in de woning: door een optimale isolatie van de buitenmuren tijdens zowel de zomer als de winter moet er minder energie verbruikt worden voor het opwarmen of afkoelen van de woning. Energie vergelijken bij verschillende aanbieders is echter ook een goed alternatief om meer energie te besparen in de woning!

Previous «
Next »