De veelzijdigheid van een tuinhuis

  • Woon
  • november 29, 2016
  • Comments Off

Steeds vaker verdwijnt de vijver uit de tuin en komt er een tuinhuis voor in de plaats. Volgens ons is dit geen rare ontwikkeling, want je kunt ontzettend veel met een mooi tuinhuisje in je tuin. Wat dan? Dat lees je in dit artikel.

Een onderhoudsvriendelijke tuin
De reden dat een vijver steeds vaker wordt vervangen door een tuinhuis is volgens de Tuinbranche Nederland dat een vijver te onderhoudsintensief is. Want zeg nu zelf, een boekje lezen in een heerlijk luie tuinstoel voor je tuinhuis klinkt toch beter dan uren onderhoud plegen aan je vijver? Heel veel Nederlanders denken hierover hetzelfde en stappen daarom over van een onderhoud intensieve tuin naar een onderhoudsvriendelijke tuin. En ook deze tuinen zien er prachtig uit.

Je tuinhuis als buitenhuis

Een tuinhuis is onderhoudsvriendelijk en je kunt het voor meerdere doeleinden gebruiken. Je kunt het gebruiken als rommel- of opslaghok, het geeft een gezellige uitstraling en het vult je tuin mooi op. Een van de beste manieren om een tuinhuis te gebruiken is als een heerlijk buitenhuis. Maak het af door een bijvoorbeeld een mooie vlonder van bijpassend tuinhout. Dan een lekker lui tuinstel met zachte kussens erop en je kun in de zomer heerlijk genieten met een glaasje fris of wijn in je hand. Door gebruik te maken van accessoires, zoals grote potten, planten of bijvoorbeeld boeddha beeldjes, creƫer je je eigen sfeer.

Ook genieten in de winter

Steeds vaker zien we dat mensen hun tuin ook inrichten voor de winter. Een tuinhuis met overkapping geeft namelijk voldoende beschutting tegen de wind en regen. Steek een tuinhaard aan en je zit heerlijk warm. Voor extra sfeer kun je gebruik maken van meer lichten rondom je blokhut en fakkels voor extra warmte. Zo kun je jouw vrienden ook eens uitnodigen voor een hippe winterbarbecue.

Een blokhut op maat

Heb je zelf al nagedacht over een mooi tuinhuis of blokhut voor in je tuin? Neem voor meer inspiratie eens een kijkje op de website van Daalder. Zij hebben een ruim assortiment blokhutten geschikt voor iedere tuin. Ook als je een eigen en uitgesproken smaak hebt dan kun je hier goed terecht. Daalder maakt namelijk blokhutten op maat. Zij kennen de mogelijkheden en maken een blokhut die precies aan jouw wensen voldoet.

Previous «
Next »