Van zolder tot een waardige slaapkamer!

  • Woon
  • november 26, 2016
  • Comments Off
 De zolder verbouwen tot een echte zolder slaapkamer, hoe pak je dat aan? Misschien klinkt het best lastig om hieraan te beginnen maar het resultaat maakt dit zeker de moeite waard. Wij geven je daarom een stappen plan om jouw zolder te verbouwen tot een mooie nieuwe slaapkamer.

Voordelen van een zolder slaapkamer

Oké, laten we eerst eens beginnen met de voordelen op een rijtje te zetten. Want wat gaat deze verbouwing jouw opleveren? Het eerste pluspunt is zeker de ruimte. Want ondanks de schuine kap kan je hier altijd iets moois van maken. Dan komt als tweede voordeel, dat er heel veel opbergruimte is. Want juist die schuine kap geeft jou de mogelijkheid om er mooie opbergkasten van te maken. Daarnaast past een extra groot bed en misschien wel een lekkere louche hoek daar best wel in. Dus ga snel aan ga de zolder verbouwen tot een mooie nieuwe slaapkamer.

Stap 1. Tijd op eens flink op te ruimen

Misschien liggen er nog oude spullen op zolder die uitgezocht moeten worden. Of misschien is het gewoon wel tijd om deze eens weg te doen omdat je er eigenlijk toch al niets meer mee deed. Kom in actie en maak die zolder als eerst eens goed leeg. Zo zie je gelijk ook dat er best wat ruimte is! Nu nog even goed schoonmaken en dan gaan we snel verder naar het leuke werk.

Stap 2. Muren verven

Welke kleur kies jij voor de zolder? Hoogstwaarschijnlijk moet hier wel iets veranderen. Misschien ga je wel voor hele lichte moderne tinten of toch jouw lievelingskleur? Met een kwast in de hand en een paar potten verf is het resultaat al te zien. Tenslotte kan je ook een rechte muur natuurlijk beplakken met behang om een speciaal effect mee te creëren.

Stap 3. Laminaat met een tapijt of vloerbedekking?

De kamer is netjes en de verf en/of behang zit erop. Nu kunnen we dus kijken naar een bijpassend soort laminaat of vloerbedekking. Natuurlijk moet je gewoon kiezen wat jij prettig vindt. Echter mocht je laminaat willen en toch een beetje voordelen van het vloerbedekking? Kies dan zeker voor een mooi tapijt. Dat geeft de zolder gelijk wat decoratie.

Stap 4. Meubels kiezen

Nu komt misschien er weer een leuke uitdaging. Want met de schuine kap van de zolder is het niet altijd makkelijk om een goed formaat te vinden. Gelukkig zijn er dan de meubelmakers die hierbij kunnen helpen. Met behulp van de meubelmakers heb je straks zeker meubels die precies op jouw zolder passen. Daarnaast heb je toch al heel veel geld bespaard op de voorgaande stappen waardoor je dit best wel eens kan doen. Daarbij komt ook nog eens dat er niets unieker is dan een meubel die speciaal voor jouw op maat is gemaakt. Geef het jezelf dus gerust cadeau om jouw zolder slaapkamer optimaal in te richten.

Ga dus lekker aan de slag en in 4 stappen heb jij een slaapkamer erbij. Natuurlijk hoeven de meubels ook geen probleem te vormen. Want de meubelmaker biedt altijd een oplossing!

Previous «
Next »