• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • Tuinmeubilair dat lang meegaat? Check het materiaal!

Tuinmeubilair dat lang meegaat? Check het materiaal!

  • Woon
  • april 12, 2019
  • Comments Off
tuinmeubilair dat lang meegaat

Het maakt niet uit of je dure kwaliteitsmeubels in de tuin hebt staan of minder duur tuinmeubilair. Regelmatig onderhoud is de beste manier om ervoor te zorgen dat de tafel en stoelen er op hun best blijven uitzien. Zo geef je je tuinmeubilair een lang leven:

Check het materiaal

Buitenmeubels zijn er in vele soorten en maten: van exotische houtsoorten tot metaal en van gerecycled polyethyleen tot plastic. Of je je tafels en stoelen nu bij een woonwinkel of webshop hebt gekocht, check bij aankoop altijd hoe je het materiaal het beste kunt verzorgen. Het allerbelangrijkste is om het schoon te houden en vlekken onmiddellijk schoon te maken. Hieronder vind je nog meer tips voor het onderhoud van verschillende soorten materialen:

Hout

De meeste houten buitenmeubelen zijn gebaat bij een milde reiniging aan het begin en het einde van elk seizoen. Ook een jaarlijkse schuurbeurt en een nieuwe beschermlaag, zoals een goede buitenvernis, helpt om uitdroging of barsten te voorkomen. Het onderhoud varieert afhankelijk van de houtsoort.

Kunststof

Verbleekte kunststof tuinmeubels kun je in het voorjaar opfrissen met een speciale verf. Gebruik geen gewone verf, want deze bladdert af. Hier vind je een handig stappenplan waarmee jij je hele tuin en terras klaar maakt voor het voorjaar

Gietijzer

Een frisse beits of verflaag kan wonderen doen voor tuinmeubels van gietijzer. Gebruik hiervoor een roestbestendige primer. Als de roest zich heeft verspreid, overweeg dan zandstralen of een poedercoating voor een nieuwe look.

Aluminium

Aluminium meubelen zijn bestand tegen roest, maar zijn onderhevig aan putjes die het metaal kunnen aantasten. Zet ze vaak in de autowas om ze in goede conditie te houden.

Riet

Rieten meubels plaats je het beste in de schaduw. De synthetische variant van riet is beter bestand tegen blootstelling aan zon. Spoel en schrob vuil weg om ze er goed uit te laten zien.

Bamboe

Bamboe is prima op een overdekte veranda, maar heeft de neiging om te barsten als het aan de weersinvloeden wordt overgelaten. Breng de tafel en stoelen meteen naar binnen als je ze niet meer gebruikt.

Previous «
Next »