How to: een tuinfeestje geven

  • Woon
  • april 12, 2019
  • Comments Off
tuinfeestje geven

De zomer staat voor de deur, dus het is tijd voor: tuinfeestjes! Hoe lekker is het om gezellig in de tuin of op je dakterras een feestje te geven? Genieten van het mooie weer, lekker eten en vrolijke muziek. Dat wil toch iedereen? Lees hier een paar handige tips en dan kan het feest beginnen.

De locatie

Welke locatie heb jij buiten ter beschikking om een feestje te houden? Een knus dakterras kan zelfs al voldoende zijn. Het ligt er maar net aan hoeveel mensen je uitnodigt. Als je maar ruimte genoeg hebt voor een aantal terrasmeubels waar de gasten kunnen zitten. Wordt er op jouw feestjes vaak gedanst? Houd dan ruimte over voor een dansvloertje en kies voor hoge statafels. Deze tafels zorgen ervoor dat de mensen wat meer in beweging zijn.

Food & drinks

Ieder feestje heeft een hapje en drankje nodig. Erg leuk voor een tuinfeestje zijn cocktails. Deze brengen direct een fijne zomerse sfeer naar je tuin. Kies twee variaties uit en schenk ze in een grote bowl met veel fruit erin. Ook leuk is dat mensen zelf hun drankje mixen. Zet dan alle ingrediënten klaar en shaken maar!

Bij de zomer horen natuurlijk zomerse hapjes. Denk aan verkoelende tapas zoals ham met meloen, komkommersticks en tomatenspiesjes met mozzarella. Uiteraard vindt niemand het verkeerd als je ook nog even de barbecue aan slingert voor enkele satéstokjes of een broodje hamburger.

geven van een tuinfeestje

Sfeermakers

Nu komen de gouden tips. Want een goed feestje heeft een aangename sfeer. Maar hoe creëer je die nu? Allereerst heb je muziek nodig. Zet een goede radio buiten en speel een zomerse playlist af. Naarmate het feestje vordert zijn top 40 hits en golden oldies ook aan te raden. Het meezingen kan dan beginnen! Voor een fijne ambiance is een sfeervolle gaslantaarn ideaal. Het wakkerende vuurtje en aangename warmte creëren de perfecte vibe.

De laatste sfeermaker is de aankleding van je tuinfeestje. Bij een feest horen slingers en bij een tuinfeest horen natuurlijk tuinslingers. Dit zijn niet de standaard driehoekige lijnen, maar juist kleurrijke frutsels die de tuin opvrolijken. Ook lampionnen en kandelaren doen het goed in de tuin. Het is erg leuk om een kleurthema aan te houden. Ga jij voor Scandinavisch wit of juist voor kleurrijk Ibiza? Hoe dan ook, het geeft je tuin de finishing touch zodat het feest kan beginnen.

Previous «
Next »