• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Hoe het vervangen van je binnendeuren een ander beeld kan geven van je woning

Hoe het vervangen van je binnendeuren een ander beeld kan geven van je woning

  • Woon
  • maart 28, 2019
  • Comments Off
nieuwe binnendeur

De binnendeuren maken een essentieel onderdeel uit van de infrastructuur van elke woning. Vaak worden deze deuren over het hoofd gezien, maar het is wel degelijk zo dat ze mede de look en feel van de woning bepalen. Als je de deuren in huis vervangt, is het dan ook belangrijk dat je de gevolgen daarvan kent.

Het vervangen van je deuren heeft een grote impact op hoe de woning en afzonderlijke ruimtes eruit gaan zien. Hoe komt dat nu en wat kan je verwachten als je nieuwe deuren laat plaatsen?

Binnendeuren zijn belangrijker dan je denkt!

De binnendeuren fungeren vooral als doorgang tussen verscheidene ruimtes in een woning of ander pand. Bij het renoveren van de woning verdienen ze echter ook heel wat aandacht. Hoe kunnen die deuren de uitstraling van je woning als geheel nu beïnvloeden?

1. Optische illusie

Een van de manieren waarop deuren de look van een ruimte kunnen beïnvloeden, is dat deze de kamer groter of kleiner kunnen doen lijken. Kies je voor dichte, houten binnendeuren, dan zal de woning er eerder compacter en gezelliger uitzien. Een deur die vooral uit mat of doorzichtig glas bestaat, zal er dan weer voor zorgen dat de ruimte veel groter lijkt. Het optische effect van deuren op een ruimte is dus geen fabeltje!

2. De woonstijl

Daarbij heeft de stijl van de binnendeuren zelf natuurlijk ook een grote invloed op de uitstraling van de ruimte als geheel. Is je woonkamer bijvoorbeeld landelijk ingericht? Dan zullen houten, met symmetrische patronen bewerkte binnendeuren die stijl alleen nog maar versterken. Moderne inrichtingen doen het dan weer beter met glazen of aluminium deuren. Bij een industriële stijl zijn massief houten, zware deuren erg populair.

3. Functionele deuren

Ten slotte zullen nieuwe deuren ook het comfort in je woning in zekere mate beïnvloeden. Hoewel sommige mensen ervoor kiezen om elk deurgat open te laten, om zich zo sneller door huis te kunnen voortbewegen, biedt het plaatsen van goede deuren wel degelijk voordelen. Zo geniet je van meer privacy tussen verschillende ruimtes en is ook de akoestiek in huis vele malen beter. Ten slotte kan je ook het binnenklimaat van de woning constanter en stabieler houden, aangezien goede deuren tocht tegenhouden. Reden genoeg dus om voor betrouwbare deuren te kiezen!

Previous «
Next »