Kasten voor op kantoor

  • Woon
  • december 10, 2016
  • Comments Off

Er zijn talloze voorbeelden van kasten die men gebruikt op kantoor. Zo bestaan er schuifdeurkasten, draaideurkasten en dossier- of archiefkasten. Maar wat is nu de beste keuze hierin? Wat moet ik kiezen als ik maar weinig ruimte heb op de werkplek? Dat zijn vragen die werknemers vaak aan zichzelf of aan de baas stellen, omdat ze toch een optimale werkomgeving willen creëren. Dergelijke vragen zijn niet alleen van belang bij de kantoorinrichting, maar ook voor het opbergen van bepaalde documenten. Dit moet natuurlijk zorgvuldig en zonder moeite gebeuren. Daarom lees je hieronder meer informatie over verschillende typen kasten voor op kantoor.

Draaideurkast

De draaideurkast is waarschijnlijk de meest bekende en bestaat ook al het langst van allemaal. Deze authentieke variant bestaat doorgaans uit 2 of meer deuren die openslaan naar de persoon toe. Dit zorgt ervoor dat de meeste opbergruimte ontstaat in de kast zelf. Natuurlijk is het wel vervelend om deze soort opbergkast te gebruiken in kleine kamers, omdat de openslaande deurtjes zelf al veel ruimte in beslag nemen. Wanneer je houdt van deze soort kasten, maar toch weinig beschikbare ruimte hebt op kantoor, is het verstandig om toch voor een andere variant te kiezen. Om het authentieke van deze draaideurkast te behouden en toch genoeg werkruimte over te houden, is het mogelijk om de deurtjes eraf te halen. Zo ontstaat een open opbergkast met dezelfde afmetingen en looks.

Rol- en schuifdeurkast

Daarnaast bestaan er rol- en schuifdeurkasten. De roldeur heeft, zoals de naam al zegt, een deur die in de zijkant van de kast rolt. Zo heb je geen last van openslaande deuren en gebruik je toch veel van de beschikbare ruimte. Wel is het zo dat de inhoud van de rolkast kleiner is, omdat de deuren aan de zijkant ook inhoud wegnemen.

Hetzelfde geldt voor de schuifdeurkast, alleen schuiven de deurtjes hier horizontaal naar de zijkant. Wederom levert dit ruimte in, omdat er zich nu aan de zijkant deurtjes bevinden.
Deze twee varianten zijn uiterst geschikt in kleinere kamers op kantoor.

Dossierkast

Ten slotte zijn er nog dossierkasten. Deze opbergruimtes ziet men vaak bij de administratie, omdat ze veel gelegenheid bieden voor het opbergen van papierwerk in bijvoorbeeld hangmappen. Hiervoor zijn dus geen extra plankjes of lades nodig, omdat ze speciaal hiervoor zijn gemaakt. Helaas zijn deze wel vaak erg groot in uitvoering, waardoor het kantoor al vaak te klein wordt. Ook deze soort is dus eerder geschikt voor grotere kamers. Deze zijn beschikbaar op bijvoorbeeld www.officetopper.com.

Previous «
Next »