Verhuizen naar een andere woning

  • Woon
  • oktober 2, 2016
  • Comments Off

Eindelijk is het zover. De sleutels van de andere woning zijn in bezit. Een spannende tijd breekt aan. Wat moet er allemaal gebeuren in de nieuwe woning? Welke klussen wil men aanpakken voor men gaat verhuizen? Hoe regelt men de verhuizing zelf. Allemaal vragen waar goed over nagedacht moet worden.

Schilderen

Hoe mooi de andere woning ook is, hoe weinig er ook hoeft te gebeuren aan het verbouwen van het huis. Er zal op verschillende plekken in de woning toch geschilderd moeten worden. De meeste nieuwe bewoners willen zelf schilderwerken uitvoeren. De kosten die het huren van een schilder met zich meebrengt, wordt vaak als te hoog of te veel gezien. Met name bij oudere woningen kan het zinvol zijn om toch eens advies te vragen aan een vakman. Het vochtige klimaat zorgt er voor dat de er in woningen natte muren ontstaan. Het goed behandelen van deze natte muren kan een hoop problemen schelen. Denk daarbij aan de verf die loslaat na een korte periode in de woning. Zelf schilderwerken uitvoeren kan prima zelf maar advies is hierbij wel noodzakelijk.

Grote klussen in de woning

Meestal hebben de nieuwe eigenaren van de woning wensen met betrekking tot hun woning. Het is verstandig om hier aan te denken voor men zelf verhuist. Als men eenmaal in de woning woont dan is het veel moeilijker in te plannen en te organiseren dat er veranderingen plaats moeten vinden aan de woning. Een nieuwe keuken is veel gemakkelijker te plaatsen in een leeg huis. Dat geldt voor andere klussen ook. Hierbij geldt wel dat als men dingen zelf gaat doen het inwinnen van advies belangrijk is.

Verhuizen zelf

Nadat men een inschatting heeft gemaakt wanneer men zou kunnen verhuizen, komt de vraag naar boven wil men dit zelf doen of benadert men verhuisbedrijven? Het verschil tussen deze beide kanten is dat men denkt dat zelf doen veel voordeliger is. Maar door meerdere offertes aan te vragen en de prijzen van meerdere verhuisbedrijven te vergelijken, hoeven de kosten niet zo hoog te zijn. Steeds meer kan men aangeven wat men zelf kan doen of waar men mee wil helpen. Hierdoor kunnen de kosten veel lager uitvallen dan men vooraf heeft. Het voordeel van het verhuizen overlaten aan een verhuisbedrijf is wel dat de huisraad verzekerd is. Als men de verhuizing zelf doet, is het verzekeren van de huisraad erg lastig te regelen. Het zou vervelend zijn als men een andere woning gaat betrekken en de meubels zijn beschadigd geraakt omdat de verhuizing niet goed is uitgepakt.

Tot slot

Een andere of nieuwe woning is een hoogtepunt in het leven van mensen. Echter kan men doordat men het overzicht niet meer heeft, deze tijd als zeer stressvol ervaren. Door een goede planning te maken en door het vragen van advies aan deskundigen kan men zien welke dingen men zelf kan uitvoeren en welke zaken men beter kan overlaten aan een professional. Er is genoeg informatie te vinden en uiteindelijk zal de juiste informatie en de juiste keuzes leiden tot een periode waarin men met plezier terugkijkt. Hierdoor is de start in de andere woning een stuk prettiger.

Previous «
Next »