• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Hoekbanken: de beschikbare ruimte efficiënt inrichten

Hoekbanken: de beschikbare ruimte efficiënt inrichten

  • Woon
  • januari 29, 2018
  • Comments Off

In een woonkamer met een hoekbank voel je je meteen welkom. Zo’n bank nodigt je uit om plaats te nemen en voorlopig niet meer op te staan. Je favoriete boek bij de hand, je benen onder je want de bank is toch ruim genoeg. Ruimte, comfort en gezelligheid is waar een hoekbank voor staat. Je kunt er ook even languit op gaan liggen om wat uit te rusten. Dat wil zeggen: als je geen visite hebt, die ook gezellig op de bank zit. Want een hoekbank is bij uitstek de plaats waar lange gesprekken plaatsvinden, en waar mensen blij zijn om bij elkaar te zijn.

Met een hoekbank maak je je interieur compleet

Een hoekbank van Goossenswonen.nl maakt altijd een royale indruk. Ook geeft zo’n groot meubelstuk een gevoel van compleetheid. Je hoeft er verder geen andere bank of bijbehorende fauteuil bij te hebben. Andere fauteuils kunnen zeker, zonder dat het rommelig staat. Houd je van een strakke vormgeving, dan kan de royale bank in zijn eentje volstaan. Zeker als je zo’n hele grote hebt, waar wel acht of negen mensen op kunnen. In vele gezinnen is de hoekbank de plek waar kinderen rollebollen en televisie kijken.

Efficient gebruik van de ruimte

Een hoekbank zorgt voor een efficiënt gebruik van de ruimte. Omdat de bank uit één stuk bestaat, houd je geen loze ruimtes over die je toch niet echt gebruikt. Je moet natuurlijk wel ruimte voor een hoekbank hebben in je kamer. Dat is eigenlijk geen probleem, omdat ze er in verschillende maten zijn. Je hebt ze al met vier zitplaatsen. Ook heb je andere soorten hoekbanken, die bijvoorbeeld een chaise longue hebben aan één kant. Ook deze kan gebruikt worden om op te zitten maar is ook uitermate geschikt om even uit te rusten, of in geval van nood de nacht op door te brengen. Bovendien is het niet erg als een stuk van de bank voor een raam staat.

Juist als de ruimte niet enorm is en zo efficiënt mogelijk benut moet worden, is een hoekbank uitermate geschikt. Een niet al te grote kamer moet een paar essentiële stukken hebben en een hoekbank is daar één van. Dat geeft rust en laat de kamer groter lijken. Daarnaast is het ook heel comfortabel en gezellig. Een hoekbank is het centrale punt in je zitkamer, waar iedereen automatisch naartoe beweegt. Dat geldt voor alle banken, maar in het bijzonder voor deze modellen. Het idee is: er is altijd plaats dus ik neem niet iemand anders zijn plaats in. Op een hoekbank is plaats voor iedereen!     

Previous «
Next »