Samen verbouwen met je buren!

  • Woon
  • januari 23, 2018
  • Comments Off

Verbouwen is een heuse opdracht – maar ook één die de moeite loont zodra het werk af is. Meer wooncomfort, een stijlvol interieur, het zijn maar enkele van de voordelen van verbouwingen!

Veel mensen zien er zich echter geen doen aan te beginnen met verbouwen, juist omdat er zoveel bij komt kijken. Een van de beste manieren om er toch mee te beginnen (en het vol te houden) is door samen met je buren te verbouwen!

Samen met je buren verbouwen

Samen verbouwen klinkt misschien als een vreemd concept: uiteindelijk is het toch je eigen woning die je moet verbouwen? Waarom zou je daar je buren voor nodig hebben? Het volgende overzicht maakt echter snel duidelijk dat er wel degelijk voordelenverbonden zijn aan samen verbouwen:

1. Vele handen maken het werk licht

Eerst en vooral is samen verbouwen gewoon handig omdat je dan over meer werkkrachten beschikt. Enkel en alleen, of zelfs met zijn tweeën, een badkamer renoveren is niet bepaald een eenvoudige klus. Doe je het echter met een team van 4 of vijf, dan gaat het natuurlijk al veel sneller én gemakkelijker!

2. Meer mensen = meer ideeën

Een ander voordeel van verbouwen met je buren is dat er gewoon verder nagedacht kan worden over de verbouwingen: hoe wordt de ruimte ingericht, welke elementen moeten er aanwezig zijn, hoe gaat men best te werk..? Allemaal vragen die zoveel eenvoudiger en sneller op te lossen zijn als iedereen meedenkt. En vijf mensen kunnen nu eenmaal op meer en misschien betere ideeën komen dan twee personen!

3. Besparen door samen te verbouwen

Als je buren verbouwen, en jij ook, dan kan je eenvoudigweg afspreken dat je elkaar helpt bij het uitvoeren van de werken. Niet enkel gaat het daardoor beter, maar het gaat ook sneller en je moet minder geld uitgeven aan een professional. Natuurlijk is deskundige hulp bij sommige werken onmisbaar, maar als je al een deel van de verbouwingen met je buren kan doen, dan bespaar je heel wat geld!

4. Verbouwing buren als een sociale bezigheid

Ten slotte, en dit is voor veel mensen een belangrijke reden om met de buren aan de slag te gaan, is het gewoon veel leuker om met andere te verbouwen. De sfeer zit goed, je kan af en toe pauzeren met een drankje,.. Kortom, het wordt een leuke bezigheid. En dat zorgt er nu net voor dat het werk vlotter gaat en sneller af is!

De beste tips bij verbouwing buren

Bovenstaand overzicht maakt duidelijk dat verbouwen met de buren een interessante aanpak is, zowel om het werk snel en goed af te krijgen, als om tegelijkertijd een aangename sfeer te creëren en geld te sparen. Enkele tips om nog meer uit de samenwerking te halen:

– Spreek goed af wie wat doet, zodat je niet in elkaars weg loopt
– Las af en toe een pauze in om tot rust te komen en het wat gezellig te maken
– Probeer een wederzijdse dienstverlening te hanteren, zodat er een goede balans ontstaat!

Previous «
Next »