• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • Steigerhouten tuinmeubelen zijn stoer en tijdloos

Steigerhouten tuinmeubelen zijn stoer en tijdloos

  • Woon
  • juni 29, 2021
  • Comments Off
meubels van steigerhout

Tuinmeubelen zijn er in allerlei stijlen en afmetingen, maar wat echt in het oog springt zijn tuinmeubelen gemaakt van steigerhout. Ze zijn op het eerste gezicht ongelooflijk stoer, dagen je uit hun robuustheid te onderzoeken. En ineens ervaar hun comfort, merk je hoeveel mogelijkheden ze bieden en hoe makkelijk in onderhoud de steigerhouten tuinmeubelen zijn. Eenmaal de pure sfeer van steigerhouten tuinmeubelen ontdekt, en je wilt nooit meer iets anders.

Unieke eigenschappen

Steigerhouten tuinmeubelen komen in allerlei soorten en maten voor. Van eenvoudige krukjes tot complete loungesets, onvervalste picknicktafels en banken tot luxe salon- of eettafels, eventueel gecombineerd met andere natuurlijke materialen. Je kunt dus volmondig zeggen dat er echt voor iedereen wat bijzit. Afgezien van het geheel eigen uiterlijk, zijn deze tuinmeubelen overal toepasbaar. Ook op het balkon of dakterras.

Eenmaal geplaatst op de goede plek, hoef je ze nooit meer te verschuiven. Steigerhouten tuinmeubelen zijn namelijk prima bestand tegen het Nederlandse weer. Hete zon in de zomer, vrieskou in de winter of regen, het heeft allemaal niet zoveel gevolgen. Steigerhouten tuinmeubelen hebben hun sporen verdiend in de bouw waar de planken gemaakt van Douglas hout, veel toegepast worden. Deze planken hebben een mooie patinaglans door het intense gebruik en de wisselende weersinvloeden. Steigerhouten tuinmeubelen worden, net als deze planken, alleen maar mooier naarmate ze ouder worden.

Makkelijk in onderhoud

Het enige dat je nodig hebt voor de schoonmaak is een vochtig doekje en door de zachtheid van het hout zijn de meubelen snel weer droog na een regenbuitje. Wil je ze toch een kleurtje geven of bescherm je liever, gebruik dan een ademende beits, beschikbaar in verschillende kleuren. Lak sluit hout af waardoor vocht wat eventueel binnenglipt door een kiertje, voor houtrot kan zorgen. Even lichtjes opschuren zodat de meeste ruwe vezeltjes weg zijn en je kunt met schilderen beginnen. Olie is ook een mooi product om de steigerhouten tuinmeubelen mee te behandelen. De olie dringt diep door in het hout en intensiveert de kleur. Je kunt ook olie met een kleurtje gebruiken, bijvoorbeeld transparant wit of een transparante grijs. Deze tinten zijn ook als beits verkrijgbaar.

Helemaal van jezelf

Door een kleur toe te voegen geef je de steigerhouten tuinmeubelen een volstrekt nieuw uiterlijk en pas je de meubelen helemaal aan bij je eigen smaak. Dat geldt ook voor het gebruik van natuurlijke materialen in combinatie met steigerhout. Een tafel van steigerhout, ingelegd met een natuurstenen tafelblad of een robuuste buitenkeuken afgewerkt met gegalvaniseerd staal in combinatie met natuursteen, eigenlijk versterken alle natuurlijke materialen de unieke sfeer van steigerhouten tuinmeubelen.

Voor de aankleding kun je helemaal je eigen stijl toepassen. Door de pure uitstraling van steigerhouten tuinmeubelen kun je iedere stijl toepassen die je wilt. Lekkere dikke kussens op het zitgedeelte, wat dunnere tegen de rug, een behaaglijk plaid over de leuning of wat sierkussens, de kleuren en dessins bepalen hoe je wilt dat jouw tuin of balkon eruit gaat zien.

Steigerhouten tuinmeubelen hebben zoveel in hun mars dat je er niet op uitgekeken raakt en dat is maar goed ook. Ze hebben een bijzonder lange levensduur en met extra bescherming als beits of olie, zelfs nog langer.

Previous «
Next »