• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Inspiratie voor het verlichten van de woonkamer

Inspiratie voor het verlichten van de woonkamer

  • Woon
  • september 28, 2019
  • Comments Off
woonkamer verlichting

De woonkamer goed en stijlvol verlichten is op tal van manieren mogelijk. Maar niet elk verlichtingssoort is even effectief, mooi en/of praktisch om in de woonkamer te gebruiken. Veel mensen denken niet goed na over hoe ze de woonkamer het beste kunnen verlichten en doen dan ook maar wat. Door de tips hieronder te gebruiken, voorkom je dat je in dezelfde val trapt. En verlicht je jouw woonkamer op een slimme en efficiënte manier!

1. Maak een goed lichtplan voor de woonkamer

Met ene goed lichtplan kom je niet voor verrassingen te staan als je de woonkamer op een goede en efficiënte manier wilt laten stralen met goedkope lampen van Budgetlight.be. Zorg dat je een goede tekening op schaal maakt van de woonkamer en teken daarop alle meubilair in, zoals het bankstel, de boekenkast, de tafels, et cetera. Op basis van de tekening en de functies die diverse delen van de woonkamer hebben, kun je vervolgens de verlichting goed lokaliseren. En weet je ook van tevoren welk type lampen je moet kopen voor bepaalde plekken in de kamer. Aandachtspunten en ideeën voor verlichting die je in de woonkamer kunt gebruiken, lees je hieronder.

2. Zorg voor een betrouwbare basisverlichting

Een goede basisverlichting die de hele ruimte goed kan verlichten, is het startpunt. Dit kun je het beste doen met een goede hanglamp of door te kiezen voor een strakke plafondlamp. Zorg voor voldoende wattage en lichtsterkte, zodat de hele kamer verlicht kan worden via de basislamp.

3. Creëer een gezellig hoekje in de kamer

Naast basisverlichting via en hanglamp of plafondlamp is het aan te raden om een speciaal hoekje in de kamer te creëren om je lekker te concentreren op en boek of een andere activiteit. Door een goede staande lamp naast een relaxfauteuil met tafeltje te zitten, creëer je op een simpele manier een goed en gezellig leeshoekje waar je even helemaal tot rust komt en jezelf kunt zijn. Een kleine maar belangrijke tip, waarover hieronder mer: kies wel voor een energiezuinig en duurzame led lamp!

4. Ga voor energiezuinige led lampen

Belangrijk bij de keuze voor verlichting in de woonkamer is dat je voor energiezuinige lampen kiest, die weinig energie gebruiken en er jarenlang tegenaan kunnen. Met led lampen kun je al snel tot 80 procent extra energie besparen, en dus kosten, vergeleken met bijvoorbeeld traditionele gloeilampen of halogeen. Dat is dus mooi meegenomen en bespaart flink aan energiekosten. Een slimme manier om te bezuinigen, terwijl je tegelijk iets goed doet voor het milieu!

Previous «
Next »