Leuke manieren om fotobehang in je woonkamer te gebruiken

  • Woon
  • juni 30, 2021
  • Comments Off
fotobehang

Een duidelijke trend van de afgelopen jaren is het gebruik van fotobehang. Dit soort prints zijn geschikt voor elke woonkamer en in eigenlijk ieder interieur. Of je nu iets zoekts dat rustig, klassiek, stijlvol of expressief is, met fotobehang is dit allemaal mogelijk. Wat dacht je van een panorama foto van jouw favoriete stad, of juist een natuurfoto van een strand of bos? Hieronder nog meer tips om fotobehang op een leuke manier te gebruiken in je interieur.

Vakantiekiekjes op fotobehang

Hoe leuk is het om dagelijks vakantieherinneringen te kunnen ophalen. Ga dan voor fotobehang met daarop alle mooi plekken waar je in je leven bent geweest, of juist één plek. Zo heb je steeds weer iets om aan terug te denken. Ideaal in een kamer die een wel wat levendigere uitstraling kan gebruiken. En mocht je in de woonkamer verder een basic inrichting hebben, kun je ook helemaal uitpakken met het behang! 

De klassieker: een landkaart

Fotobehang kan je woning een sterk persoonlijk karakter geven. Een klassieker onder het fotobehang is de landkaart aan de muur. Hoewel we deze regelmatig in postervorm terugzien in het interieur, kun je er ook een hele muur mee vullen. Je kunt de wereld in kaart brengen, maar natuurlijk ook kiezen voor jouw favoriete werelddeel. Ga je voor de traditionele kleuren die kaarten normaal gesproken hebben? Of hou je het liever egaal, met maar één tint? Ook een idee: kies voor een unieke look verwerkt in het ontwerp, zoals zand!

Een abstract ontwerp

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een abstract design. Lijnen, kleurvlakken, strepen of vormen: geometrische designs dragen bij aan deze look. Deze stijl kan gecombineerd worden met de meest uiteenlopende meubelstukken en andere items in je woning. Waar je er bij andere soorten behang al snel voor moet waken dat het niet te druk wordt, is er bij het strakke design juist veel mogelijk!

Bloemen en planten

Een ander leuk voorbeeld voor fotobehang is een bloemenontwerp. De sierlijke vormen hiervan doen het heel goed op print. Ze trekken de aandacht, maar zijn tegelijkertijd ook een oase van rust. De perfecte combinatie dus! Fotobehang van bloemen is er in een heleboel soorten en stijlen. Van felle kleuren tot egale tinten, en van verschillende bloemsoorten door elkaar tot slechts één variant. En vind je een bloemenprint aan de muur toch wat te druk? Ga dan voor planten – nog altijd dichtbij de natuur, maar toch wat zachter voor het oog door al het groen.

Previous «
Next »