• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Hier moet je op letten bij de aanschaf van nieuwe gordijnen

Hier moet je op letten bij de aanschaf van nieuwe gordijnen

  • Marco
  • november 22, 2019
  • Comments Off
gordijnen kopen

Gordijnen kopen is soms best lastig. Want waar moet je precies op letten als je gordijnen wilt gaan kopen? Welke kleur kies je? Moet je zelf je gordijnen op maat maken of dit laten doen? En welke kleur gordijnen bij een grijze bank passen er? Lees hieronder onze adviezen over waar je precies op moet letten als je gordijnen wilt aanschaffen.

Kleur en transparantie

Een van de belangrijkste aandachtspunten bij de aankoop van gordijnen is de kleur en de mate van transparantie van het gordijn. De kleuren die je in overweging kunt nemen, zijn afhankelijk van wat je precies wilt bereiken. Welke kleur gordijnen bij een grijze bank passen er bijvoorbeeld goed? Het antwoord op deze vraag wit, grijs en zwart. Deze kleuren zijn altijd onderling goed te combineren. Vaak is het mooiste om te kiezen voor contrasten. Heb je lichte muren of een licht bankstel en meubilair? Dan is een wat donkerder gekleurd gordijn ideaal. In een wit interieur doen kleuren als rood of blauw het altijd goed. De transparantie kies je door je af te vragen wat het belangrijkste is voor jou: wil je vooral privacy of goed het zonlicht tegenhouden? Kies dan voor een minder transparante variant gordijnen, die goed verduisteren. Wil je iets meer licht doorlaten, dan is een semi-tranparant gordijn de beste optie. En wanneer je veel zonlicht in huis wilt halen en ook naar buiten wilt kunnen kijken, opteer dan voor transparante gordijnen.

gordijnen kopen

Zelf op maat laten maken of niet?

Gordijnen kun je op maat laten maken. Maar als je zelf handig bent, dan is zelf je gordijnen op maat maken een voordelige optie. Je bent dan meestal minder geld kwijt voor de door jou bestelde gordijnen. Maar zelf je gordijnen op maat maken is wel arbeidsintensief. Verder zijn er tegenwoordig veel gordijnwinkels die deze service gratis aanbieden. Maak hierin dus de voor jou meest wenselijke keuze.

Het plooitype van de gordijnen

Tegenwoordig hebben gordijnen uiteenlopende plooitypen waar je als koper uit kunt kiezen. Sterk geplooide gordijnen helpen om galmgeluiden in een relatief lege woonruimte weg te dempen. Verder staan gordijnen met veel plooien lekker vlot en gezellig!

gordijnen bij een grijze bank

Diverse soorten ophangsystemen

Ten slotte moet je bij de aanschaf van nieuwe gordijnen kijken naar het soort ophangsysteem. Populair is nog steeds de gordijnrails. Maar ook zijn er andere mogelijkheden, zoals lussen, een roede of ringen. Roedes zijn vandaag de dag behoorlijk gewild, omdat deze in diverse kleuren leverbaar zijn.

Previous «
Next »