• Homepage
  • >
  • Woontrends
  • >
  • De grootste woontrends voor 2020: stoere materialen en warme, natuurlijke kleuren

De grootste woontrends voor 2020: stoere materialen en warme, natuurlijke kleuren

  • Woon
  • december 3, 2019
  • Comments Off

Heb je plannen om het interieur op te fleuren en helemaal eigentijds te maken? Dan is het slim om je te verdiepen in de nieuwste woontrends. In het seizoen 2020 zijn er weer diverse nieuwe ontwikkelingen als het gaat om de inrichting van woningen. Wat zijn deze interieurtrends precies? De grootste trends hebben we hieronder voor je verzameld!

1. Industrieel en minimalistisch: de ideale 2020-woonkamer

Net als in 2019 is een industriële en minimalistische woonstijl in 2020 helemaal hip. Door industriele stoelen te kopen met een strak ontworpen salontafel, creëer je eenvoudig een tijdloos en strak interieur. Naaststoere industriele stoelen van Station7.nl mag een strakke flat screen televisie niet ontbreken. Voeg voor de sfeer enkele minimalistische meubelstukken toe. Vooral een robuuste en stoere leren bank met een metalen structuur past goed in dit type woonkamer. Een gave industriële hanglamp en een beperkt aantal schilderijen maakt het binnenhuis in industrieel-stilistisch opzicht helemaal af. Wees overigens zuinig met accessoires in een industriële woonkamer. Minder is in dit geval meer!

2. Een groen en duurzaam huis

De laatste jaren is de aandacht voor duurzaamheid en milieu wereldwijd explosief toegenomen, ook in Nederland. En deze trend heeft ook effect op de inrichting van woningen. Een groen interieur met gebruik van duurzame, stoere en natuurlijke materialen is dan ook een van de trends in 2020. Wees daarom niet te zuinig met het gebruik van planten – die eveneens de lucht zuiveren en geluiden dempen -, ga voor riet en rotan en gebruik gerust houten meubilair met een duurzaam FSC-keurmerk. Natuurlijke en duurzame materialen in huis gebruiken is niet alleen een milieuvriendelijke keuze, maar zorgt ook voor extra warmte, gezelligheid en romantiek. Ook het gebruik van natuurlijk kleuren in het interieur, zoals spiced honey (oranje-bruinachtig), ijsblauw en groenvarianten, past binnen de trend!

3. Een slim en praktisch ingericht huis

Het ‘slimme interieur’ is ook een van de trends die in 2020 een hoge vlucht gaan nemen. Dit slimme interieur kun je perfect combineren met het accent op duurzaamheid. Laat bijvoorbeeld een slimme thermostaat plaatsen om energie te besparen. Zonnepanelen op het dak zijn ook een aanwinst als je je woning slim, praktisch en duurzaam wilt inrichten. En natuurlijk mogen ook gave led-lampen, uiteraard mét dimmers, niet in dit type woning ontbreken. Ten slotte kun je denken aan handige elektrische rolluiken voor de ramen. Deze zijn lekker praktisch en houden het huis warm in de winter en koel in de zomer. En dat is natuurlijk gunstig voor de gasnota!

Previous «
Next »