De multifunctionele salontafel

  • Woon
  • juli 24, 2018
  • Comments Off

De salontafel gebruiken we meestal in het centrum van de zithoek, voor het neerzetten van koffiekopjes en hapjes. Maar je kunt er nog veel méér mee! Is je oog gevallen op een mooie salontafel maar staat er al één in de zithoek? Misschien kun je er een ander plekje in huis voor bedenken…

Nachtkastje

Salontafels bestaan in verschillende vormen en maten. Soms kun je zelfs kiezen voor een salontafelset, met twee of drie tafels die net een ander formaat hebben. Meet de hoogte van je bed en misschien is die ene, charmante salontafel wel precies geschikt als nachtkastje in de slaapkamer! Zo zorg je bovendien voor een origineel effect, nét even anders dan anders.

Extra tafeltje in de keuken

In de keuken komen we vrijwel altijd (opberg)ruimte tekort. Een salontafel kan een leuke manier zijn om de fruitschaal, mandjes met groente en die mooie tajine een plekje te geven! Ook is een salontafel in de keuken een ideale eettafel voor de kleintjes. Een gezellig restaurantje waarin ze plotseling een stuk beter eten…

Decoratiemeubel

Stoort die kale hoek in de woonkamer je, maar kun je niet goed bedenken wat je er neer moet zetten? Misschien een salontafel met je mooiste reissouvenirs erop uitgestald! Of kies voor een tafeltje dat op zich al een decoratie vormt: met prachtig houtsnijwerk of een origineel design. Zet er een groene plant op en die kale hoek is compleet vergeten.

Salontafel met opbergruimte

Ook als je de salontafel ‘gewoon’ in de zithoek gebruikt kun je er nog nieuwe functies voor bedenken. Kies bijvoorbeeld voor een model met lades en kastruimte, zodat de zithoek nooit meer een rommeltje is. Let wel op dat een salontafel met opbergruimte voor het oog meer plaats inneemt! Dat kan ook juist een voordeel zijn, wanneer je een bijzonder model hebt gevonden dat echt het pronkstuk van je interieur mag zijn.

Voetenbank

Natuurlijk gebruiken we allemaal de salontafel allang als voetenbankje. Wanneer niemand kijkt. Maar je kunt deze ook heel gemakkelijk omtoveren tot een officiële voetenbank waarmee je het zitgedeelte van de bank verlengt! Leg er een groot, plat kussen op en schuif de salontafel een stukje dichter bij de bank voor een heerlijke loungehoek tijdens een filmavond. Het kussen kun je overdag meestal prima achter de bank bewaren. Bovendien creëer je zo ook een extra ‘poef’ voor gezellige avondjes met vrienden!

Previous «
Next »