Raamdecoratie kopen? Wat dacht je van rolgordijnen?

  • Woon
  • augustus 15, 2018
  • Comments Off

Raamdecoratie maakt je ramen op een stijlvolle manier af. Ze zijn niet alleen functioneel om je lichtinval te regelen. Ze zijn ook mooi en zijn voor 100% een deel van je interieur. Wil je rolgordijnen kopen? Kies dan het juiste type. Wij hebben voor jou een aantal types van rolgordijnen opgezocht. Hieronder lees je de verschillende mogelijkheden.

Bepaal de mate van verduistering

Eerst moet je nagaan in hoeverre je de kamer wilt verduisteren. Wil je dat het licht helemaal niet meer binnenvalt, dan kies je voor volledig verduisterende rolgordijnen, gemaakt uit een dikke ondoorzichtige stof. Dit is ideaal voor je slaapkamer of badkamer. Wil je echter dat de zon niet rechtstreeks binnenvalt, maar dat je toch nog lichtinval krijgt? Hiervoor bestaan er daglicht-rolgordijnen. Deze bestaan uit een fijn gaas of zeer fijne stof. Ze laten wel licht binnen maar je hebt niet echt een zicht van binnen naar buiten en omgekeerd. Deze kun je bijvoorbeeld kiezen voor je woonkamer die aan de straatkant ligt. Wil je toch nog een zeker uitzicht naar buiten behouden? Dan kun je kiezen voor duo rolgordijnen. Deze bestaan uit stroken die afwisselend ondoorschijnend en volledig doorschijnend zijn. Deze zijn bijvoorbeeld geschikt voor je woonkamer met zicht op je tuin, je kantoorruimte of je hobbykamer.

Bepaal je stijl

Rolgordijnen kopen betekent dat je je interieur aankleedt. Bepaal de stijl van je rolgordijn om perfect te laten aansluiten bij je wooninrichting. Ga je voor strak wit, en romantische bloemetjes print of een vintage pastelkleurtje? Het kan allemaal!

Installeer je zelf?

Rolgordijnen ophangen kun je makkelijk zelf. Ofwel zijn je ramen standaard en vind je gordijnen in standaard maten. Ofwel meet je je ramen op en laat je je rolgordijn op maat maken. De installatie is makkelijk. Bij een standaardpakket zitten alle benodigdheden. Ook bij rolgordijnen op maat kun je alles verkrijgen wat je nodig hebt. Rolgordijnen ophangen gebeurt meestal met een soort steunen bovenaan links en rechts in je raamkozijn. Daar klikt de stang van het gordijn in. Je rolt het gordijn op en neer door middel van een ketting of touw. Bij een ander systeem zit het gordijn aan de zijkanten ook nog eens in een gleuf. Dan schuif je eenvoudig het gordijn op en neer.

Previous «
Next »