• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • Geniet ook in het najaar van uw tuin met deze 5 tips!

Geniet ook in het najaar van uw tuin met deze 5 tips!

  • Woon
  • augustus 29, 2018
  • Comments Off

De dagen worden korter en de bladeren van de bomen verkleuren. Helaas, de zomer lijkt dan toch echt voorbij te zijn. Met deze handige tips zorg je ervoor dat je ook in het najaar flink van je tuin kunt genieten. Met deze 5 tips zorg je ervoor dat je tuin perfect voorbereid is op de herfst

1. Breng de zomeritems naar binnen

Met het najaar in aantocht worden de weersomstandigheden heftiger. Niet alle spullen in de tuin zijn hier tegen bestand. Om ervoor te zorgen dat de tuinkussens, stoelen en tafels langer mooi blijven, kun je deze zomeritems naar binnen halen. Als dit niet mogelijk is, kun je ze afdekken met een waterafstotende hoes. Ook bestaan er tuinkussens die de meest heftige weersomstandigheden kunnen doorstaan. Op tuinkussenshop beschikken ze over een zeer gevarieerd aanbod aan kussens.

2. Houd de tuin bladvrij

De bladeren van de bomen krijgen prachtige herfstkleuren en vallen van de boom. Dit levert schitterende plaatjes op. De bladeren zorgen er echter ook voor dat de onderliggende planten lastiger aan vocht en licht komen. Het is dus verstandig om de bladeren bij elkaar te harken en op te ruimen. Een bladblazer kan hierbij uitkomst bieden.

3. Geef de tuin een kappersbeurt

In de herfst kun je voor de laatste keer in het jaar de heg en vaste planten een mooie snoeibeurt geven. In de winter is dit niet meer mogelijk; de takken kunnen dan beschadigen door de kou. Kortom, tijd om je planten een echter kappersbeurt te geven! Oude takken kunnen worden weggesnoeid tot aan de grond om nieuwe groei te stimuleren. Ook voor hoge planten geldt dat ze het beste vrij laag kunnen worden teruggesnoeid. Zo zijn ze beter beschermd tegen een stormachtige herfst.

4. Bedek kale plekken in het gazon

In de zomer is er flink gebruik gemaakt van het gazon. Zo is er veel over het gras heen gelopen, hebben er tuinmeubels op gestaan en was het de perfecte plek voor het zwembad. Hierdoor kunnen er kale plekken in het gazon zijn ontstaan. Gelukkig is dit vrij gemakkelijk op te lossen. De bodem van de kale plekken moet een beetje los worden gemaakt met een hark. Vervolgens bedek je de plekken met gazonzaad en een laagje compost. In de lente beschik je weer over een mooi gazon.

5. Plant nieuwe bloembollen

Om het hele jaar door een kleurrijke tuin te hebben, kun je prachtige bloembollen in de aarde planten. Zo kun je in de lente weer genieten van schitterende krokussen, tulpen en narcissen. Het is aan te raden om de bloembollen te planten, voordat de eerste nachtvorst komt. Zo blijven de bloembollen beter bestand tegen de kou.

Previous «
Next »