Enkele populaire bedframes op een rijtje

  • Woon
  • maart 6, 2023
  • Comments Off
verschillende bedframes

Onze voorouders hebben sinds het stenen tijdperk een soort van raamwerk gebruikt om hun beddengoed vast te houden. Het graven hiervan in de grond of het maken van een verhoogd platform met stenen waren gebruikelijk. Geleidelijk ontstonden houten frames voor onze bedden. En vandaag heb je meer soorten bedframes dan je je kunt voorstellen, kijk bijvoorbeeld maar eens bij Emob bedden. Maar hoe kies je er een die past bij jou? Hieronder zullen we je langs de verschillende soorten bedframes leiden, en hun voor- en nadelen bekijken.

Wat is een bedframe?

Als eerste moeten we even duidelijk hebben wat een bedframe is. Een bedframe is een structuur waarop je het matras laat rusten. Frames kunnen van metaal of hout zijn. Een frame bestaat uit het hoofd-, voet- en zij-einden en kan al dan niet poten hebben, afhankelijk van de stijl die je kiest.

Platform bed frame

Een platform bed is een traditioneel frame dat op vier poten staat. Het wordt dus vanaf de grond opgetild. Als je op zoek bent naar een minimalistisch bedframe, dan is dit degene voor jou. De nieuwste innovatie in deze stijl wordt een zwevend platform bed genoemd dat zo is geïnstalleerd dat het lijkt alsof het in de lucht hangt en waarbij je de poten dus niet ziet.

Voordelen

– Je hoeft geen boxspring aan te schaffen… en een gewone matras bespaart je geld. Het eenvoudige ontwerp neemt ook minder vloeroppervlak in beslag. Een platform bed kan met elk matras worden gebruikt.

Nadelen

– Omdat de matras op een houten platform ligt, is het bed meestal steviger. Zijslapers kunnen het ongemakkelijk vinden

– Deze bedden zijn relatief laag in vergelijking met andere ontwerpen, wat vooral voor oudere mensen onhandig kan zijn.

Wie zou platform bedden moeten kopen?

Als je weinig ruimte hebt, zijn platform bedden een van de beste soorten bed frames. Door hun strakke ontwerp passen ze gemakkelijk in een kleine kamer. Bovendien zorgen ze ervoor dat je slaapkamer er niet rommelig uitziet.

Boxspring bed frame

Dit zijn een uitstekende optie als je graag spullen onder je bed opbergt. De bedframes van de boxspring zijn uitgerust met een of meer lades om je te helpen je spullen en accessoires op te bergen.

Voordelen

– Het is een multifunctioneel bed frame. Je kunt er kleding, gebruiksvoorwerpen, boeken, beddengoed, enz. in opbergen. Je kunt er ruimte en geld mee besparen omdat je geen aparte opbergeenheid hoeft te kopen.

– Hun solide structuur maakt ze ook behoorlijk stevig.

Nadelen

– Boxsprings zijn duur. Ze zijn multifunctioneel maar kosten een lieve duit.

– Het plaatsen of verplaatsen ervan is een hele klus.

Wie zou een boxspring moeten kopen?

Een bedframe met lades is het beste voor moderne appartementen. Je kamer is misschien te klein voor een kleerkast of een kast. Je boxspring zal dan verschillende doelen tegelijk dienen.

Uitschuifbed frame

Heb je gehoord van een bed in een ander bed? Nou, een uitschuifbed frame is waar we het over hebben. Deze bed frames hebben een vast bed verborgen onder het hoofdbord.

Voordelen

– Ze zorgen ervoor dat bijvoorbeeld twee kinderen er kunnen slapen zonder extra speelruimte in te hoeven leveren. Geweldige optie om te hebben als je spontane logeerpartijtjes hebt.

Nadelen

– Misschien zijn ze niet sterk genoeg. Het hulpstuk kan onder teveel druk losraken.

Wie zou een uitschuifbed frame moeten kopen?

Vooral interessant voor kinderkamers waar twee of meer kinderen slapen. Overdag kunnen ze alle ruimte krijgen die ze willen. Dan kunnen ze ’s nachts het aangebouwde bed uitschuiven om in te slapen.

Previous «
Next »