• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • Plantenbakken gebruiken om je tuin interessanter te maken

Plantenbakken gebruiken om je tuin interessanter te maken

  • Woon
  • februari 28, 2023
  • Comments Off
plantenbakken

Als je op zoek bent naar stijlvolle ideeën voor het gebruik van plantenbakken voor in je tuin, dan ben je hier op de juiste plek. Het kiezen van stijlvolle plantenbakken, het effectief combineren van planten en potten en het plaatsen van deze voor een maximaal effect kan een tuin totaal transformeren. Of je nu op zoek bent naar een bloembak boordevol seizoen bloeiers of een majestueuze grootschalige plantenbak met een kleine boom, deze keuze zal enorm bijdragen aan de aantrekkingskracht van de woning en de tuin. Onze eerste tip? Laat je inspireren door wat er verkrijgbaar is. Kijk bijvoorbeeld eens op Plesanto.nl en waarschijnlijk zie je al direct plantenbakken die bij jouw ideeën en tuin passen!

Plantenbakken zijn ideaal voor zowel een kleine, als een grote achtertuin. Gebruik ze voor bloemen, gebladerte of bomen, of kies voor kruidenbakken, zodat je je kruidentuin ideeën tot leven kunt brengen, waarbij je je kunt laten inspireren door de kruiden die je in de keuken gebruikt!

Introduceer ritme in de tuin met bloembakken

Als je wil dat jouw ideeën voor plantenbakken een waar spektakel creëren, zet ze dan langs een terras of aan de rand van een pad. Door een opvallende vorm en kleur te kiezen voor al deze plantenbakken en ze te combineren met donkerbladige planten, worden ze een opvallende verschijning. Houten plantenbakken voegen een formeel gevoel toe en doen ze denken aan de Franse bloembakken uit de 17e eeuw zoals te zien in de tuinen van het Château de Versailles. Traditioneel worden in dergelijke plantenbakken citrusbomen geplant, maar uiteraard kun je ze vullen met alles wat je wil!

Ga voor ronde plantenbakken

Elegant en ideaal voor het planten van bomen en bloemen: ronde plantenbakken voegen direct een bepaalde vorm van stijl toe aan elke buitenruimte. Ze voegen niet alleen zachte lijnen toe aan een ontwerp, ze contrasteren ook mooi met vierkante en rechthoekige bestrating, bermen, muren en schuttingen.

Pimp je tuin met twee of drie grote ronde plantenbakken om gasten aan te moedigen er tussendoor te kronkelen en de ruimte erachter te verkennen. Vul ze met een sierboom en ze werpen een prachtige schaduw onder hen, waardoor ze de perfecte plek creëren om uit de zon te zitten.

Fleur balustrades en balkons op

Haal het meeste uit plantenbakken met ideeën voor balkontuinen. Zo zijn er plantenbakken die speciaal zijn ontworpen om over de leuning te schuiven. Hierin kun je zomerbloemen doen of hangende wijnstokken… of zelfs kruiden en gewassen van eigen bodem die je kunt gebruiken in de keuken. Plaats ze op regelmatige afstanden voor een slimme symmetrische look of maximaliseer het effect door ze vlak naast elkaar te zetten.

Style een hoek in je tuin met plantenbakken

Wil je wat groen toevoegen aan een lege hoek van je tuin? Dan zijn plantenbakken het antwoord. Je kunt ze niet alleen groeperen en positioneren om het meeste uit de beschikbare hoek te halen, maar je kunt de beplanting ook afstemmen op jouw stijl en aspect van de tuin. Veel plantenbakken zijn er in verschillende maten en hoogtes, dus waarom zou je niet kiezen voor een trio om een ​​slim en samenhangend display te creëren op verschillende niveaus? Denk aan 3 identieke ronde plantenbakken van verschillende maten.

Voeg wat afwisseling toe door een paar plantenbakken met een contrasterende vorm of grootte in de buurt van deze hoek te mixen, maar blijf bij dezelfde afwerking of hetzelfde materiaal voor een gecoördineerde stijl!

Previous «
Next »