De beste verduisterende raambekleding voor de slaapkamer

  • Woon
  • mei 17, 2024
  • Comments Off
slaapkamer raamdecoratie

Goede raambekleding is een must in je woning, vooral als het gaat om de slaapkamer. Waarom? Omdat raamdecoratie voor de slaapkamer niet alleen bijdraagt aan je interieur, maar ook je algemene slaapcomfort. Zeker als je kiest voor verduisterende raambekleding houd je ongewenst licht gemakkelijk op een afstand.

Welke soorten verduisterende raambekleding zijn er zoal en wat zijn de beste opties voor je slaapkamer? Lees verder voor handige tips!

4 soorten verduisterende raamdecoratie voor de slaapkamer

1. Maatwerk rolgordijnen met U-profiel

Als je helemaal geen licht in je slaapkamer wilt, zijn maatwerk rolgordijnen met zijgeleiding en U-profielen waarschijnlijk de beste optie. De U-profielen hebben aan de binnenzijde kleine borsteltjes uit stof, waardoor licht nog moeilijker naar binnen kan dan bij gewone verduistering. Vervolgens zijn er heel wat mogelijkheden qua design en afmetingen, dus je vindt voor jouw situatie hoe dan ook een oplossing.

Enkele belangrijke voordelen:

  •  er zijn helemaal geen spleetjes en kieren
  •  de raamdecoratie is eenvoudig te bevestigen met een kliksysteem
  •  je kiest helemaal zelf de afwerking

2. Black-out gordijnen

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn black-out verduisterende gordijnen ideaal als je een donkere slaapkamer wilt. Deze raamdecoratie beschikt over black-out stof met coating aan de kant van het raam, waardoor er helemaal geen licht naar binnen kan. Daarbij zorgt het opvallende karakter van de gebruikte stofsoort voor een gezellige atmosfeer en een betere akoestiek in de ruimte.

Nog een voordeel? Er bestaan verschillende coatings voor black-out stofsoorten met isolerende werking, waardoor je tijdens de zomer geniet van een koel binnenklimaat en het ’s winters juist langer warm hebt!

3. Verduisterende vouwgordijnen

Als je op zoek bent naar verduisterende raamdecoratie die ook sfeer brengt in je slaapkamer, dan zijn verduisterende vouwgordijnen waarschijnlijk de beste optie. Deze gordijnen geven een warme, gezellige indruk aan de ruimte en doen die daarbij groter ogen dankzij de horizontale lijnen in de stof.

Nog een aantal bijkomende voordelen:

  •  Ook bij vouwgordijnen kan je een black-out coating laten aanbrengen.
  •  Het is de perfecte oplossing voor een landelijk of modern interieur.
  •  Er bestaan chique profielen voor dit type gordijnen met een lichte, zilverkleurige glans

4. Verduisterende plissé gordijnen met honingraat reliëf

Ten slotte zijn ook plisségordijnen met verduisterende stof van zogenaamde honingraat stof een goede oplossing om licht buiten te houden. Dubbele honingraat stof verduistert nog meer dan een enkelvoudige, maar ziet er ook nog eens extra luxueus uit. Deze materiaalsoort heeft zijn naam te danken aan het feit dat het er als een honingraat uitziet.

Een belangrijk voordeel van deze gordijnen is dat ze goed isoleren, doordat er tussen de stof en de aluminium buitenkant lucht blijft zitten. Zo houd je niet alleen ongewenst licht, maar ook warmte of koude buiten!

Previous «
Next »