Waarom een PVC vloer vele voordelen heeft

  • Woon
  • maart 16, 2021
  • Comments Off
pvc vloer

Niet voor niets dat steeds meer mensen kiezen voor een PVC vloer. Alhoewel dit type vloer de afgelopen jaren al stukken goedkoper is geworden, is het nog steeds duurder van bijvoorbeeld laminaat. Daar staat echter tegenover dat een PVC vloer veel langer mee gaat, niet snel beschadigd en dat je zo’n vloer ook nog eens makkelijk zelf kunt leggen. Je kunt tegenwoordig kiezen voor een PVC vloer die lijkt op een houten vloer, een laminaat vloer en met PVC tegels leg je een vloer die qua looks identiek is aan een tegelvloer. Daarnaast heeft een PVC vloer nog vele andere  voordelen. Welke dat zijn lees je hieronder.

PVC is als materiaal erg sterk

Een PVC vloer is niet gemaakt van hout of steen, maar van kunststof dat bestaat uit verschillende lagen polyvinylchloride. De afgelopen jaren is het produceren hiervan zoveel verbeterd dat je tegenwoordig een PVC vloer niet meer kunt onderscheiden van een houten of stenen vloer. Doordat hij is gemaakt van kunststof is een PVC vloer een stuk sterker dan bijvoorbeeld laminaat. De vloer is sterk en gaat daarom jarenlang mee. Door de goede slijtlaag zullen er nauwelijks grove beschadigingen ontstaan door huisdieren of spelende kinderen. Dit maakt een PVC vloer op de lange termijn daarom vaak goedkoper dan bijvoorbeeld laminaat.

PVC is geluiddempend

PVC vloeren staan er om bekend zeer geluiddempend te zijn. Ten eerste komt dat door het materiaal: kunststof is veel zachter dan steen of hout, waardoor het geluid wordt geabsorbeerd in plaats dat het het geluid weerkaatst zoals bij hardere materialen. Daarnaast kan de PVC vloer direct gelegd worden op de (schone en egale) ondervloer, waardoor er geen ruimte zit tussen die ondervloer en de PVC vloer. Laminaat heeft die ruimte wel, die soms als klankkast kan dienen.

PVC warmt snel op of koelt makkelijk af

PVC heeft de unieke eigenschap dat het zich aanpast aan de temperatuur van de omgeving. Wanneer je een vloerverwarming hebt, wordt de warmte door het dunne PVC gemakkelijk doorgelaten, waardoor de vloer snel warm aanvoelt. Dit zorgt ervoor dat een vloerverwarming veel sneller de ruimte, en dus je voeten, kan verwarmen dan bij een PVC vloer. Dit scheelt weer in de stookkosten.

Geen platte plinten nodig

Een verlijmde PVC vloer kan strak tegen de muur gelegd worden. Hierdoor zijn er geen platte plinten nodig voor de afwerking van de vloer. Dit scheelt veel werk en uiteraard geld. Wel raden we aan om hoge plinten te plaatsen. Er moet namelijk altijd nog gekit worden rondom de kozijnen. Dat kitwerk kan dan met hoge plinten weggewerkt worden.

Previous «
Next »