Tips om je huis goed en snel schoon te maken!

  • Marco
  • januari 18, 2021
  • Comments Off
je huis snel en goed schoonmaken

Je huis onderhouden, dat betekent dat je het ook regelmatig moet schoonmaken! De schoonmaak van je woning is misschien niet meteen de leukste opdracht, het is wel belangrijk om het goed te doen. Enkel door regelmatig je woning te onderhouden, is het ook mogelijk om er ten volle van te genieten.

Weet je echter niet zo goed hoe je je huis in weinig tijd goed kan schoonmaken? Dan kunnen de volgende tips je zeker helpen!

De beste tips om je huis snel en goed schoon te maken

Tijd: we hebben er tegenwoordig allemaal een beetje te weinig van. Na een lange werkdag werk is het ook nog eens belangrijk om je huis goed schoon te maken, maar hoe kan je dat doen zonder uren tijd te verliezen? Doe jezelf een plezier, en gebruik de volgende tips!

1. Plan een schoonmaakdag in

Een goede manier om efficiënter én sneller te kuisen, is door één vaste dag per week schoonmaakwerkjes in te plannen. Zo kan je op woensdag het algemene onderhoud doen, van afstoffen tot het aanrecht schoonmaken en de lakens verversen. Door elke week opnieuw op dezelfde dag schoonmaakwerk te doen, wordt het een routine. Hierdoor verlies je er minder mentale energie aan en gaat het bijna als vanzelf. Het resultaat? Je huis blijft week na week proper!

2. Maak er een familiegebeuren van

Een andere goede manier om schoonmaakwerk sneller te doen én leuker te maken, is door het samen met je gezin te doen. Waarom werk je niet samen met je partner of zelfs je kinderen om je huis gezellig en proper te maken? Laat je kindjes hun blokken opruimen, ververs de lakens terwijl een ander dan weer de was in de wasmachine doet – en voor je het weet ziet je woning er een stuk properder uit. Daarbij kost het ook veel minder tijd!

3. Minder losse spullen

Ten slotte is het een goed idee om zo weinig mogelijk losse spulletjes in huis rond te laten slingeren. Als je in de woonkamer talloze kadertjes, plantjes en nog andere accessoires steeds moet optillen om kasten en tafeltjes af te kunnen kuizen, dan verlies je heel wat tijd. Bewaar zo veel mogelijk spullen in dozen, laders of op een ander plaats waar je ze niet kunt zien – en dat veepart je heel wat tijd en energie. Daarbij zorgt het er ook voor dat je huis er altijd verzorgder en georganiseerder uitziet!

Previous «
Next »