De voordelen van houten shutters

  • Woon
  • juni 24, 2019
  • Comments Off
voordelen van houten shutters

Houten shutters zijn ideaal om de lichtinval te regelen. Ze worden voor ramen en deuren geplaatst en geven aan het geheel een stijlvolle look. Er zijn heel wat voordelen verbonden aan houten shutters. De voordelen van lamellen als raamdecoratie zijn al lang bekend. Houten shutters zijn als het ware een veredelde vorm van lamellen en hebben nog meer voordelen. Wij zetten hier alvast een aantal pluspunten van houten shutters op een rijtje. Laat je inspireren tot het installeren van deze stijlvolle raamdecoratie.

Shutters tegenover lamellen

Shutters zitten in een vast kader dat aan het raam is vastgemaakt en zijn daardoor veel sterker. Ze hinderen het openen en dichtmaken van de ramen niet en hebben geen last van wind als het raam open staat. Ze bewegen makkelijk mee met bijvoorbeeld dakramen en kantelramen. Bij lamellen is dit allemaal even wat moeilijker.

Hout is duurzaam

Een groot voordeel van houten shutters is dat ze duurzaam zijn. Ze zijn niet alleen sterk, maar ze verkleuren ook niet zoals dat bij kunststof soms het geval is. Dit type van raamdecoratie heb je voor vele jaren.

Houten shutters zijn makkelijk te bedienen

Er bestaan verschillende bedieningssystemen bij dit soort raamdecoratie. Zo kun je ze bijvoorbeeld met een bedieningsstok of door middel van een verborgen bediening instellen. De bediening is zo nauwkeurig te regelen dat je altijd de perfecte lichtinval krijgt. Ook elektrische bediening is een optie, deze kan tegenwoordig zelfs aan een domotica systeem worden gekoppeld.

Hout geeft allure aan je kamer

Hout heeft een meer natuurlijke uitstraling dan kunststof. Ook al kies je voor een gekleurde versie, toch zie je nog altijd dat het van hout gemaakt is. Bij bepaalde houtsoorten kun je er voor kiezen om de houtnerven zichtbaar te laten. Zo heb je een vrij natuurlijke look voor je raamdecoratie.

Houten shutters ook voor deuren en schuiframen

Het grote voordeel van deze ontwerpen van zonweringen is dat ze ook voor deuren en schuiframen bestaan. Grote lamellen die bijna een hele wand beslaan, bestaan niet. Als je toch wilt dat je bij je grote schuifraam of je ramen tot op de grond en je deuren je lichtinval kunt regelen, ga dan voor het shutters-systeem. Ze bestaan in een railsysteem waarbij je verschillende panelen shutters kunt open en dicht vouwen.   

Previous «
Next »