Raamdecoratie in de slaapkamer – 3 handige tips

  • Woon
  • september 25, 2018
  • Comments Off

Je slaapkamer is toch wel dé plek in huis waarin je – hopelijk – het meest ontspant en waar je kunt ontsnappen aan alle chaos en drukte. Belangrijk dus om aandacht te besteden aan de inrichting van deze ruimte. Uit alle ruimtes in je huis breng je er toch de meeste tijd door en kom je in de slaapkamer helemaal tot rust. Als ’t goed is natuurlijk! Raamdecoratie speelt hierin een hele belangrijke rol. Lees hieronder onze 3 handige tips voor welke raamdecoratie het beste geschikt is voor de slaapkamer.

Inspecteer de vorm

Eh, wat? Ja-ha! Het type raam is bij raamdecoratie ontzettend belangrijk, want niet elk soort raamdecoratie past op ieder raam. Heb je een standaard raam in je slaapkamer? Dat is makkelijk! Dan heb je praktisch de vrije keuze uit alle raamdecoratie. Heb je een draai-kiepraam dan moet je er iets meer doen. Niet elke raamdecoratie is geschikt voor het draai-kiepraam. Onze favoriete oplossing voor een draai-kiepraam zijn plisségordijnen. Deze zijn ingespannen op het raam en bewegen met het raam mee, zodat je deze gemakkelijk kunt openen. Open je het raam eigenlijk nooit? In de meeste gevallen kun je alle raamdecoratie plaatsen en de raamdecoratie natuurlijk helemaal optrekken als je het raam nog gewoon wil gebruiken.

In of op de dag

Een echte vakterm, maar eigenlijk betekent het ‘tussen twee muren’ of ‘op de muur’. Het is een smaakkeuze maar het kan ook een praktische keuze zijn. Heb je een raam dat naar binnen opent en je regelmatig gebruikt? Dan kun je ervoor kiezen om de raamdecoratie op de dag te plaatsen, zodat je deze nog gewoon kunt openen of kantelen. In de dag kies je wanneer je een standaard raam hebt die naar buiten opent of als je het raam eigenlijk niet gebruikt.

Lekker licht of helemaal donker

Heerlijk die zonnestralen op je gezicht wanneer je wakker wordt! Of toch niet? De één vindt het vreselijk en de ander vindt het heerlijk. Daar stem je natuurlijk je raamdecoratie op af. Er zijn veel soorten raamdecoratie die ongetwijfeld een goede match zijn tussen jou en je voorkeur voor lichtinval. Houten jaloezieën zijn bijvoorbeeld een goede optie voor goede lichtbeheersing, zijn tijdloos en op dit moment ontzettend modern. Een andere voordeligere optie voor de slaapkamer is het rolgordijn. Rolgordijnen geven een strakke look aan je slaapkamer en worden gemaakt in een verduisterende uitvoering.

Deze raamdecoratie past altijd   

Goed, je leest dit artikel natuurlijk niet voor niets. Je bent dus vast op zoek naar raamdecoratie en natuurlijk voor een prachtige prijs. We raden je aan om je gloednieuwe raamdecoratie te kopen op Veneta.com. Bij Veneta.com mag je heel wat verwachten. Hoge kwaliteit producten, speciaal op maat gemaakt en dat voor een prettige prijs.

Stel je mag je slaapkamer opnieuw voorzien van raamdecoratie. Voor welke raamdecoratie ga je?

 

Previous «
Next »