Solid Surface: het materiaal van de toekomst?

  • Woon
  • september 24, 2018
  • Comments Off

Het interieur en design kiezen van je badkamer of keuken is niet altijd even makkelijk. Met het internet in je handpalm en Pinterest aan je zij lijkt het aanbod aan producten, kleuren en materialen vandaag de dag groter dan ooit. Graniet? Beton? Hout? De trends wisselen bijna per seizoen. Maak kennis met Solid Surface, een materiaal dat sterk toeneemt in populariteit.

Wat is Solid Surface?

Solid Surface is een hoogwaardige kunststof. Het lijkt qua uiterlijk op graniet of marmer en heeft, in tegenstelling tot veel andere materialen, geen naden. Daarnaast is het een product dat wordt geproduceerd op een relatief milieuvriendelijke manier. Solid Surface is gebaseerd op polyesterhars, waardoor het naast een steenachtige uitstraling niet koud aanvoelt. Een bijkomend voordeel van Solid Surface is de mogelijke vormen die het materiaal kan aannemen. De bewerkbaarheid biedt oneindige mogelijkheden.

Solid Surface in de badkamer en keuken solid surface badkamer

Steeds meer mensen passen Solid Surface toe als materiaal in de badkamer en keuken. Een van de mooie eigenschappen van dit materiaal is namelijk de vochtbestendigheid en het hygiënische gemak dat men ondervindt bij het gebruik ervan. Er zitten geen naden in en het is niet poreus. Je ziet Solid Surface in de badkamer steeds vaak terug in de vorm van meubilair als een wastafel, douchebak of waskom. Makkelijk schoon te houden!

Ook in de keuken wordt in toenemende mate gebruik gemaakt van Solid Surface. Het materiaal wordt bijvoorbeeld toegepast als keukenblad. Het heeft een natuurlijke uitstraling, is duurzaam en chemisch bestendig. Hierdoor gaat het lang mee. Wel zo fijn als je geld in een mooie keuken investeert.

Wat maakt sommige producenten anders?

Niet alle Solid Surface-aanbieders bieden hetzelfde product aan. Marlan® produceert Solid Surface met een aantal unieke eigenschappen. Het is niet poreus en daarnaast verkrijgbaar in iedere gewenste kleur. Het product kan worden verwerkt alsof het hout is en is naadloos te verlijmen.

Ben jij het internet aan het afspeuren op zoek naar inspiratie voor je nieuwe keuken of badkamer? Dan is het overwegen van Solid Surface zeker de moeite waard. Want ook al wisselen sommige trends sneller dan je met je ogen kunt knipperen, een duurzame materiaalkeuze is iets waar je niet snel spijt van krijgt.

 

Previous «
Next »