Slaap jij ook al onder dons?

  • Woon
  • oktober 23, 2018
  • Comments Off

Genieten van meer slaapcomfort- en kwaliteit is zeker niet altijd vanzelfsprekend, maar er zijn toch heel wat manieren waarop je jezelf daarmee kunt verwennen. Wil je meer genieten van je slaap? Dan is een donsdeken van Whitecloudz zeker en vast een goede aankoop. Wat zijn nu de voordelen van dons in je bed? Een vraag die je zeker graag beantwoord ziet!

De vele voordelen van dons

Dons is een van de populairste vullingen voor bedtextiel en dat heeft zo zijn redenen. De voordelen:

1. Dons is extra zacht

Als je iemand bent die maar al te graag zacht ligt in bed, dan is dons precies wat je nodig hebt. Het gaat om een van de zachtste vullingen voor bedtextiel die er zijn en het kan in zowel kussens als dekens gebruikt worden!

2. Dons is natuurlijk

Een van de grootste voordelen van dons is dat het gaat om een natuurlijk materiaal. Beddenlakens en kussens met een artificiële vulling bieden dan wel ook bepaalde voordelen, niets kan op tegen de natuurlijke look én feel van een donslaken!

3. Dons ademt goed

Daarbij is dons ook perfect aangezien het erg goed ademt. Een ademend beddenlaken en kussen blijven niet alleen veel langers vers en proper, ze liggen ook veel aangenamer – waardoor ze je slaapkwaliteit ongetwijfeld verbeteren!

4. Dons verwarmt

Ten slotte is dons een van de meest verwarmende natuurlijke stoffen die er zijn. Als je tijdens de winter alsnog wil kunnen genieten van een warm, gezellig bed, dan is dons de perfecte oplossing. Vooral als je kiest voor een vulling van dons in je laken of kussen geniet je van die verwarming!

Alles over dons

Veel mensen weten niet zo goed wat dons precies is – maar als je donsdekens of kussens koopt is het natuurlijk belangrijk dat je daar een beeld op hebt. Wikipedia met dons zegt dat dons het fijne laagje veren dat zich onder de hardere veren van de meeste vogels bevindt is. Donsveren worden gevormd door een zogenaamde kern, waaruit dan haartjes komen.

Dons staat bekend om zijn thermische eigenschappen en dat is dan ook precies waarom je ervoor moet kiezen als je warmer wil slapen tijdens de winter. Om nog maar van de andere, bovenstaande voordelen van dons niet te spreken!

Previous «
Next »