• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • 6 tips voor het verbeteren van de sfeer in de woonkamer

6 tips voor het verbeteren van de sfeer in de woonkamer

  • Woon
  • oktober 20, 2018
  • Comments Off

Zorg ook voor een sfeervol interieur

De herfst- en winterperiode breekt weer aan. Dat betekent doorgaans dat mensen aanzienlijk meer binnen zitten dan in de zomer. De regen, de kou en de herfststormen: niets is er lekkerder om op zulke moment dicht tegen de kachel of haard aan te kruipen. en het gezellig en knus te maken met jouw huisgenoten. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat het interieur sfeervol en warm is. Maar hoe zorg je daarvoor? Eigenlijk heel eenvoudig. Met onderstaande zes basistips kun je op een gemakkelijke manier jouw interieur een stuk gezelliger en sfeervoller maken!

1. De wanden een lichtere kleur geven
Een simpele, maar effectieve manier om de looks van de huiskamer aan te pakken, is het lichter maken van de muren.

2. Plaats enkele mooie bloempotten in de woonkamer
Je ziet ze steeds vaker: van die lekker grote bloempotten in de huiskamer. Het hoeven er maar twee of drie te zijn en de sfeer in huis verandert drastisch. Met een paar fraaie en stijlvolle bloemstukken breng je flink wat fleurigheid en dynamiek de kamer in. De kamer lijkt hierdoor, visueel gezien, al en stuk groter en ruimer. Het effect wordt nog sterker, als je ook een paar meubels lichter schildert, zoals een kast of bijzettafel.

3. Koop een mooi vloerkleed
Vloerkleden hebben een sterk decoratief en sfeervol effect. Koop online een vloerkleed, bijvoorbeeld bij de voordelige retailer Floorpassion.nl, en geef jouw huiskamer een visuele opkikker!

4. Koop enkele nieuwe meubels
Door een paar nieuwe meubels te kopen, krijgt het interieur al een flinke andere dynamiek. Met name een nieuwe bankstel of een nieuwe designkast doet wonderen!

5. Hang mooie foto’s en schilderijen aan de muren
Veel sfeer creĆ«er je door persoonlijke foto’s, van jouw partner, de familie of het gezin, aan de muur te hangen. Of kies voor een schilderij met een afbeelding van jouw favoriete omgeving, zoals het strand, een bergachtig landschap of iets soortgelijks.

6. Maak de kamer helemaal schoon
De huiskamer helemaal schoonmaken en opruimen doet ook wonderen! Vaak ligt er veel rommel in de huiskamer, waardoor automatisch een rommelige sfeer ontstaat. De kamer goed opruimen helpt en geeft het interieur meteen een strakkere en verzorgde uitstraling.

Previous «
Next »