Tips voor het verbouwen van een garage

  • Marco
  • december 7, 2022
  • Comments Off
Tips voor het verbouwen van een garage

Verander jouw tochtige, groezelige, door spinnen geteisterde garage in een lichte, comfortabele werkruimte. Een afgewerkte garage kan een werkplaats, een speelruimte of zelfs een mancave worden. In deze blog lees je hoe!

De meeste garages zijn niet direct klaar voor gipsplaten. De garage mist mogelijk noppen op de hoeken en bevestigingspunten voor de gipsplaat aan het plafond. Om te zien waar deze kunnen ontbreken, inspecteer je de binnenhoeken waar de muren elkaar ontmoeten en waar de muren het plafond raken. Dit zijn de meest voorkomende gebieden die extra werk nodig hebben.  Hoewel de omlijsting toegankelijk is en je je timmergereedschap bij de hand hebt, wil je misschien andere lijsten of structurele elementen toevoegen. Hier is een lijst met mogelijkheden:

– Voeg een blokkering toe tussen de noppen voor het bevestigen van planken.

– Spijker blokkering tussen plafond spanten voor het ophangen van lampen, snoerhaspels of fietshaken.

– Kader een opening voor een zolder toegangsluik.

– Kader een plafondopening voor een inklapbare zoldertrap.

– Snijd een gat en frame een opening voor een airconditioning door de muur.

– Voeg ramen of dakramen toe.

verbouwen van een garage

De meeste onafgewerkte garages hebben het absolute minimum aan stopcontacten en verlichting, dus zul je er een paar moeten toevoegen. En in sommige gevallen moet je de bedrading omleiden die aan de voorkant of onderkant van de plafondlijst is bevestigd. Misschien moet je ook de telefoondraden, de bediening draden van de deuropener en de met plastic omhulde kabel in de garage omleiden. Verwijder aan het oppervlak gemonteerde bedrading en leid deze over de bovenkant van de plafondbalken of spanten.

Elektriciteit omleiden

Mogelijk moet je gaten boren door balken of door de bovenplaat van muren om draden om te leiden. Als dit het geval is, zorg er dan voor dat je de gaten op de stijl centreert. Als de met plastic omhulde kabels te kort zijn om de volgende doos te bereiken wanneer je ze omleidt, kun je een aansluitdoos toevoegen en een stuk kabel splitsen. De nieuwe doos moet bereikbaar zijn via de zolderruimte of via een blind deksel aan de muur of het plafond. Dit is ook een goed moment om stopcontacten, verlichting en zelfs nog een circuit van 20 ampère voor elektrisch gereedschap toe te voegen. 

het verbouwen van een garage

Voordat je bedrading toevoegt of wijzigt: laat de bedrading inspecteren voordat je deze afdekt met gipsplaat of isolatie. Geen zin om zelf de bedrading te doen? Extra stopcontacten en goede verlichting zijn de kosten van het inhuren van een elektricien meer dan waard!

Een geïsoleerde garage blijft koeler in de zomer en warmer in de winter. De eerste stap is om ervoor te zorgen dat de eventuele zolder goed geventileerd is. Controleer hoeveel zolder- en dakventilatie je hebt. Zorg voor een goede ventilatie door ventilatiekokers tussen de spanten te plaatsen. Ventilatiekokers hebben een kanaal dat voorkomt dat opgeblazen isolatie de luchtstroom van de luchtopeningen naar de zolderruimte blokkeert. Sluit het gebied onder de ventilatie openingen af met hout blokkering of plastic en een stuk glasvezelisolatie om te voorkomen dat wind door de isolatie de binnen welving vult.

Begin met het isoleren van de muren. Gipsplaten zijn de makkelijkste en meest economische bekleding voor jouw garageplafond. Gebruik dikke gipsplaat als jouw spanten ver uit elkaar staan. We geven je hieronder enkele tips om de installatie van gipsplaten te vereenvoudigen.

Eenvoudig gipsplaten installeren

Voordat je de gipsplaat installeert, verwijder je eventueel tijdelijk de beugels die de garagedeur rails ondersteunen. Dit maakt het gemakkelijker om de plafond gipsplaat te installeren en zal resulteren in een beter uitziend resultaat. Begin met het zorgvuldig meten en vastleggen van de positie van de kabels. Meet vanaf de dichtstbijzijnde muur en vanaf de vloer. Sluit vervolgens de garagedeur, vergrendel hem en haal de opener uit het stopcontact om hem uit te schakelen. Draai de beugels die de rails van de garagedeur ondersteunen los of ontgrendel ze en verwijder ze. Verwijder ook de beugels van de garagedeuropener en ondersteun de opener op een ladder. Het kan gemakkelijker zijn om de opener volledig los te koppelen en opzij te leggen. Installeer de beugels van de garagedeur rails opnieuw met behulp van een nieuw gedeelte van hoekijzer op het plafond. 

garage verbouwen

De tweede tip die het gipsplaat werk zal vereenvoudigen, is het huren van een gipsplaat lift. Ze zijn verkrijgbaar bij de meeste verhuur centra. Voor plafond werkzaamheden laadt je de plaat verticaal op de lift en zwenk je vervolgens het lift platform totdat de plaat horizontaal staat. Draai het vervolgens naar het plafond terwijl je het op zijn plaats rolt. De lift werkt ook prima voor muren!

Previous «
Next »