Kurk in je interieur, de nieuwe trend

  • Marco
  • februari 19, 2019
  • Comments Off
kurk in je interieur

De kurk is van de fles
Het gebruik van kurk mag zich verheugen in een toenemende populariteit. In Nederlandse en Belgische interieurs komt kurk als product steeds vaker terug, niet alleen in vloeren, maar ook kurk als wandbekleding en woonaccessoires van kurk zijn fenomenen die we steeds vaker in het sfeerbeeld terugzien. We mogen dus gerust stellen dat de de kurk wat dit betreft van de fles is! Maar hoe kun je deze nieuwe trend op een tactische manier gebruiken in jouw eigen woning? De inspiratie en ideeën hieronder helpen je ongetwijfeld een eindje op weg. Doe er je voordeel mee en tover jouw woonkamer of andere ruimte om tot een gezellige en sfeervolle plek waar je helemaal tot rust komt!

Kurk in je interieur: lekker wild, ruig en natuurlijk
De reden dat kurk de laatste jaren een belangrijke rol in de woningstijl is geworden, is het feit dat kurk een natuurlijk materiaal is dat lekker ruig en wild overkomt. Het gebruik van kurk past hierdoor in alle typen woningen. Of je nu van een moderne stijl houdt, een landelijke boerderij hebt of een nieuwbouwwoning: kurk past bij elke woning- en huisstijl! Doorgaans wordt kurk in je interieur op drie manieren gebruikt, die we hieronder kort tuitlichten. Kurk wordt in de eerste plaats veel gebruikt als vloerbekleding (de kurkvloer). Ten tweede ook om de wanden van een kamer of het complete huis mee te bekleden (wandbekleding). En ten slotte kopen steeds meer mensen woonaccessoires van kurk, om het huis een bepaalde schwung en sfeer mee te geven.

1. Laat een kurkvloer plaatsen
Een trendy keuze is om een kurkvloer in de woonkamer, hal en/of eetkamer te plaatsen. Niet alleen straalt een vloer van kurk visueel warmte uit, de vloer doet dit ook letterlijk. Kurk houdt namelijk uitstekend warmte vast en isoleert goed. Verder is voordelig dat een kurkvloer een milieuvriendelijke keuze is: deze vloerenbestaan uit natuurlijke materialen. Kurkvloeren gaan lang mee en zijn dus een duurzame optie. En ten slotte zijn kurkvloer, omdat ze op de ondergrond gelijmd worden, erg stabiel en bestand tegen water.

2. Breng kurk als wandbekleding aan op een of meer muren
Een prachtig effect creëer je met wandkurk, een gewaagde maar schitterende manier van wanddecoratie. Kurk als wandbekleding heeft meerdere voordelen. Zo zijn kurkwanden eenvoudig zelf te plaatsen en dus een voordelige optie. Verder heeft een kurkwand een isolerende werking op akoestisch en thermisch niveau. Geluiden worden sterk gedempt en in de woonkamer houdt je met een kurkwand meer warmte vast. Prettig is natuurlijk ook dat kurkwanden relatief lang meegaan, gemiddeld zo’n twintig jaar of langer.

woonaccessoires van kurk3. Koop een aantal woonaccessoires van kurk
Een warm interieur van kurk maak je helemaal af door enkele accessoires van kurk in de kamer te gebruiken. Heel fraai zijn bijvoorbeeld fotolijstjes en schilderijlijsten van kurk. Nog mooier maak je jouw woonkamer of hal door gebruik te maken van kurken waxinelichthouders. ’s Avond waxinelichtjes branden in kurken houders heeft een rustieke en relaxte uitwerking als je er naar kijkt. Met kurk zijn er op het gebied van accessoires nog tal van andere mogelijkheden, eigenlijk te veel om op te noemen. Denk bijvoorbeeld aan decoratieve en functionele onderzetters van kurk, kurken prikborden, dienbladen van kurk of kurken potjes. Je kunt het eigenlijk zo bijzonder niet bedenken, of met kurk is het mogelijk!

Previous «
Next »