• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • Deze zomer lekker in de tuin eten? Tref alvast de nodige voorbereidingen

Deze zomer lekker in de tuin eten? Tref alvast de nodige voorbereidingen

  • Woon
  • februari 20, 2019
  • Comments Off
eten in de tuin

Nu de zomer over enkele maanden alweer in aantocht is, doe je er goed aan om alvast een kijkje te nemen hoe je van jouw tuin een plek maakt waar je heerlijk kunt eten. Hier vind je alvast enkele ideeën.

Lekker aan de barbecue

Denk je aan de zomer, dan mag een barbecue niet ontbreken in jouw tuin. Even heerlijk met familie en vrienden buiten in het zonnetje lekker vlees, salades en broodjes eten om zo te genieten van het leven. Naast een gewone barbecue kan je zelfs een eigen authentieke barbecue maken van steen. Zo heb je meteen een stoere eyecatcher in je tuin.

Stijlvolle en duurzame tuinmeubelen

Een tuin is niet compleet zonder tuinmeubelen waarop je lekker kunt relaxen terwijl de zon volop schijnt. Een complete loungeset is ideaal als je lekker luxueus wilt vertoeven in de tuin. Kunststof tuinstoelen zijn vaak hierbij vaak een goede keuze vanwege de duurzaamheid en vochtbestendigheid. Houten stoelen stralen extra authenticiteit uit en staan zeker prachtig bij een landelijke sfeer. Maar deze zijn wel gevoeliger voor onderhoud ten opzichte van de kunststof tuinstoelen, iets om over na te denken.

Een nette, onderhouden tuin

Je wilt natuurlijk niet in een wildernis van planten liggen als de zomer begint. Zorg dus dat je ruim op tijd je tuin goed onderhouden hebt. Zo heb je een nette en rustige tuin waar je vanuit je stoel naar kijkt. Knip de planten dus bij, haal nieuwe planten voor een extra kleurtje en zorg voor een mooie grasmat. Of schone tegels als je een moderne tuin hebt zonder gras. Je kunt ook inspiratie opdoen bij de tuincentra wat de laatste tuintrends zijn.

Breng de verlichting op orde

Ook al zijn de dagen een stuk langer in de zomer, goede verlichting is nog steeds erg handig, zeker wanneer je feestjes houdt die tot de late uurtjes duren. Zorg dus voor extra gezelligheid met voldoende lampen in je tuin, in de stijl die jij mooi vindt. Natuurlijk zijn sfeerhaarden voor in de tuin, vuurkorfen en vuurtafels ook een erg goede toevoeging voor de sfeer in de tuin. 

Previous «
Next »