Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd

  • Marco
  • augustus 17, 2019
  • Comments Off
opgeruimd huis

De gezondheidsvoordelen van een schoon huis zijn groter dan veel mensen vermoeden. Je gezond voelen in huis heeft alles te maken met een opgeruimd huis, goed schoonmaken en de zaken in het interieur netjes houden. Wie hiervoor zorgt heeft veel minder stress, want een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Verder is een van de gezondheidsvoordelen van een schoon huis, het feit dat bacteriën en schimmels in een hygiënisch en opgeruimd huis minder kans krijgen om zich te vermenigvuldigen. Je hebt in een schoon huis dan ook minder last van pijntjes en verkoudheden. Dit klinkt natuurlijk allemaal heel mooi, maar hoe kun je jouw huis op een slimme manier schoon en opgeruimd houden? Met de tips die wij je geven gaat dat ongetwijfeld lukken.

1. Kijk kritisch naar je kledingkast

De waarheid ‘een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd ‘ begint met het wegdoen van overbodige spullen waar je stress van krijgt. Een daarvan is de kledingkast. Veel mannen en vrouwen ruimen hun kledingkast zelden op, waardoor er veel kleren in liggen die feitelijk nooit meer gedragen worden. Door deze op te ruimen wordt het in de kast veel overzichtelijker en kun je ’s ochtends sneller je kleding vinden. En dat zorgt voor minder stress en een rustiger hoofd. Breng overbodige kleding die nog goed is naar de kringloopwinkel of een goed doel, dat geeft je nog een beter gevoel!

2. Stel niet langer uit

Je gezond voelen in huis begint met actie ondernemen. En daar zit hem vaak de kneep. Vaak wordt het schoonmaken van het huis of opruimen uitgesteld, waardoor de troep alleen maar groter wordt. Het ideaal van een opgeruimd huis wordt dan steeds vager en uiteindelijk lijkt opruimen geen zin meer te hebben. Stel dus niet uit, maar pak rommel en schoonmaakklussen direct op, als je constateert dat het nodig is. Sorteer brieven en post gelijk als het in de bus valt. Ruim vieze etensresten direct op en zorg dat het aanrecht schoon blijft zodat zich geen bacterievorming kan voordoen.

3. Bij aankopen gelijk oud spullen opruimen

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd kun je als stelregel zeker toepassen als je nieuwe aankopen doet. Veel mensen hebben de neiging om het oude product of apparaat dan te bewaren. Doe dit niet en gooi de oude spullen die je bij een aankoop vervangt meteen weg.

Previous «
Next »