De voordelen van een glazen overkapping

  • Woon
  • augustus 19, 2019
  • Comments Off
glazen overkapping

Glazen overkappingen zijn een echte trend

Een glazen overkapping aan de achterzijde van de woning aanbrengen, is een trend die zich in Nederland steeds verder uitbreidt. Een groeiend aantal huiseigenaren heeft de voordelen ontdekt die een glazen overkapping, voordelig te koop op foravida.nl, te bieden heeft. Wat zijn eigenlijk overtuigende redenen om ook te kiezen voor een terrasoverkapping van glas? Als je onderstaande voordelen goed op je laat inwerken, kun je eigenlijk niet meer om dit unieke fenomeen heen!

Het hele seizoen in de tuin zitten? Het kan!

Een voordeel van een glazen overkapping is dat je het hele seizoen door in de tuin kunt zitten op het terras. Er is voortdurend lichtinval, terwijl als het regent je onder de terrasoverkapping lekker droog kunt zitten. Met een dakoverkapping van glas kun je zelf een barbecue, die dreigde in het water te vallen, gewoon door laten gaan. Je geniet dus vaker en intenser van jouw tuin.

Voldoende licht op het terras

Met een overkapping van glas komt gelukkig het zonlicht wel goed door. Het is dus lekker licht op jouw terras. En hierdoor krijgt het tuinterras een ruimere, grotere uitstraling. voordelig is natuurlijk ook dat het zonlicht daarbij voor extra warmte zorgt. Wordt het te warm? Geen zorgen, want dan kun je via raamdecoratie zoals lamellen of rolgordijnen op een slimme en stijlvolle manier het zonlicht buiten houden. Omgekeerd kun je natuurlijk ook ingrijpen. Als het te koud wordt, kun je met een eenvoudige terrasheater onder de overkapping de temperatuur wat omhoog krikken. Je kunt dan ook nog prima in het najaar, de herfst of in de winter in jouw tuin vertoeven!

Diverse opties voor jouw tuin

Qau modellen valt er veel te kiezen qua glazen overkappingen. Zo kun je gaan voor een glazen dak en/of glazen zijwanden. Ook kun je gaan voor rvs metalen frames, voor kunststof of hout. En de dikte van het glas? Ook die bepaal je gewoon helemaal zelf. Daarbij is er nog de optie om te kiezen voor een glazen schuifwand om de ruimte af te kunnen sluiten. Maar ook is een deur natuurlijk een prima optie. Je kunt het dus zo mooi en luxe maken als je zelf wilt. Opties in overvloed!

Previous «
Next »